Strona 272 z 312 PierwszyPierwszy ... 172222262270271272273274282 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 711 do 2 720 z 3111

Wątek: Pierwsze kroki z portretem prosze o wskazowki

Bywalec Awatar MarcinG
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    6. Żałosny efekt, aż przykro, że jeszcze ludzi do takich eksperymentów ciągnie...
    Daj spoookój! Jest okeeej! Przyciąga wzrok do twarzy Ta dynamika! WOW!
    To powiedz w jakim celu zastosowałeś ten motion blur. Czy modelka mogłaby poruszać się 300km/h? Proszę, nie pogarszaj sprawy...
    Ale się :-P

Co do 8 -w pierwszej chwili nie miałem skojarzeń do "złego dotyku"
    Ale jakoś po sugestii Mad_Maca rzeczywiście mi to pasuje.
    I jeszcze to twarz wystająca z górnej krawędzi pogrążona w cieniu
    Jest klimat. Podoba się. Pozdrawiam!

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MarcinG Zobacz posta
    Ale się przyczepił :-P
    Się przyczepił, bo jak ktoś oskarża mnie bezpodstawnie, że wyładowuję swoje zdenerwowanie na jego fantastycznie wykonanych zdjęciach, to może się człowiek faktycznie zdenerwować.

Napisali ci też inni podobnie jak ja, więc to nie moja agresja, tylko fakt. Przyjmij więc krytykę (konstruktywną, bądź nie), popatrz jeszcze raz na te zdjęcia, porównaj je do zdjęć, które uważasz za dobre i wyciągnij wnioski. Nie miałem nic złego na myśli, no ale jak widzę takie zdjęcia, no to aż się gotuję.

Uzależniony
    Miasto
    Bieruń

Domyślnie

micles- rządzisz z tym motion blurem normalnie LOL

MarcinG - fota 8 bez obróbki jakaś taka weselsza jest , no ale cóż, wyszło właśnie tak przynajmniej jest o czym rozmawiać.

Rękę zauważyłem po wstawieniu dopiero. Tym bardziej zabawnie.

...
    Nie uważam, tych zdjęć za dobre. Tak naprawdę podoba mi się 7 i 8, ale nie twierdze, że są dobre. Po prostu mi się podobają. Rzecz gustu.
    Opinie innych mają przyjemniejszą formę i są bardziej życzliwe, czasem żartobliwe, ale nie złośliwe. Ot co.
    Wstawiając fotki nie liczę na zachwyt, bo mi się rzadko jakieś moje zdjęcie podoba w 100%. Widzę co ludzie wstawiają na forum i daleko mi do tego, ale infantylnych komentarzy tez nie lubię. Za stary na to jestem po prostu.
    Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez dreamstorm ; 03-07-2009 o 19:19
    Canon 5d mk3 | 6D | C15 fiśaj | C16-35L II | C35L | C50 1.4 | S85 1.4 | C70-200L 2.8 IS | 3xYN600EX-RT | YN-E3-RT | na M42 - Zenitar 50 1,7 | Jupiter 9 | CZ Jena 135 f3.5

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dreamstorm Zobacz posta
    micles- rządzisz z tym motion blurem normalnie LOL
    To znaczy? Jeden pies czy uzyskane transfokacją, czy motion blurem w postprocessie. Efekt jest taki sam i wygląda tak samo tragicznie :P
    Tym bardziej zabawnie.
    Czyli miało wyjść zabawnie?

Uzależniony
    Miasto
    Bieruń

Domyślnie

j/w ^
    Canon 5d mk3 | 6D | C15 fiśaj | C16-35L II | C35L | C50 1.4 | S85 1.4 | C70-200L 2.8 IS | 3xYN600EX-RT | YN-E3-RT | na M42 - Zenitar 50 1,7 | Jupiter 9 | CZ Jena 135 f3.5

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Masz 85 2.0 - skorzystaj z niego. Zrób najzwyczajniejszy w świecie portret. Bez czerwonego parasola na zielonej łące, bez transfokacji, bez lizania śnieżnych cyców. Po co od razu rzucać się na głębokie wody. Opanuj światło i sprzęt, a poźniej kombinuj!

Bywalec Awatar RAdoCanon
    Miasto
    Rzeszow

Domyślnie

hehehe uwielbiam to forum
    5dm2

Uzależniony
    Miasto
    Bieruń

Domyślnie

Testy Jupitera jeszcze jeszcze przede mną. Na razie jeszcze moja kobieta nie wie o tym zakupie , ale jutro prawdopodobnie się dowie i pofocimy cos w Krakowie.
    Póki co 2 ostatnie foty, które mi się podobają (choć liczę się z tym, że nie wszystkim muszą
    9. (troszkę może przesadzone z glowem i crossem, ale mimo wszystko zamieszczam)
    10.

Można komentować dalej. Te 2 zdjęcia są najnowsze, sprzed 2 tyg.

Pozdrawiam

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

9. Ten cross to prawie niezauważalny. Za słabo go robisz!
    Nie lubię jak włosy przesłaniają źrenicę. Unikamy również "karpika" (rozchylone usta, ale w sumie nie wiadomo po co) (chyba że już na prawdę ktoś umie to profesjonalnie zrobić :P)
    No i jeszcze jedno : fotografujemy najczęściej na wysokości oczu obiektu fotografowanego. Tu zdjęcie było robione z góry, no i to przytłacza trochę modelkę.
    10. Balans bieli za ciepły, kadr trochę na siłę robiony (mniemam że chciałeś pokazać z lewej kawałek głowy, żeby było widać że to odbicie w lustrze, ale jednak nie mogłeś powstrzymać się także od dania kawałka prawej strony, żeby było widać, że laska się maluje.) Ja jednak postawiłbym albo na szerszy kadr, albo na pokazanie wyłącznie prawej strony, bądź stanięcie bardziej na lewo i zasłonięcie lewej strony twarzy tyłem głowy, a zostawienie prawej części twarzy, ust i ręki. Mam nadzieję, że zrozumiesz

Konstruktywnie?
    Ostatnio edytowane przez micles ; 03-07-2009 o 19:56

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

ARN niektórzy widzą żałosne rzeczy częściej niż inni bo muszę odreagować po tym jak inni nich jechali (nota bene słusznie). Jak powiedział Laskowik - "Dziwne ...a Inteligencja chwali" :-) , ale micles chyba takiego gościa nie pamięta już.
    Lubię tylko konstruktywną krytykę. Z inna się nie liczę.
    Mam dla Ciebie radę, nie krytykę (bo tą już otrzymałeś) - więcej pokory jeśli chcesz się czegoś nauczyć.

Ale jeśli uważasz że robisz bdb fotki a Ci co śmią je negatywnie komentować/krytykować tylko wyładowują negatywne emocje to idź z tego wątku do działu 'Nasze fotografie' - powodzenia .

Strona 272 z 312 PierwszyPierwszy ... 172222262270271272273274282 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów