Strona 257 z 312 PierwszyPierwszy ... 157207247255256257258259267307 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 561 do 2 570 z 3111

Wątek: Pierwsze kroki z portretem prosze o wskazowki

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Kabel USB i Zoombrowser EX (ten z płyty Canonowskiej).

Początki nałogu Awatar talarczyk
    Miasto
    Poznan

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kabu Zobacz posta
    Właśnie znalazłem w necie że do takiego podłączenia najlepszy jest kabel FireWire ale tylko tyle znalazłem.
    20D nie ma chyba wyjścia FW
    Pozostaje opcja o której wspominał Micles - USB + Soft Canona lub wyjście Av aparatu jednak rozdzielczość otrzymanego na monitorze obrazu będzie b. kiepska (chyba ok 640x480px).

Początki nałogu
    Miasto
    okolice Kalwarii Zebrzydowskiej / Ireland

Domyślnie

Wielkie dzięki za pomoc, a już myślałem że będzie łatwo , no cóż czas zmienić aparat :-D.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Na coś z LV, HDMI i możliwością podpięcia gripa Wi-Fi.

Uzależniony Awatar tomdz
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Dawno już nic nie wrzucałem. Wreszcie udało mi się coś pstryknąć. Moja etatowa modelka - Ania. Światło okienno-drzwiowe + blenda (srebrny owal). Mam trochę problemów z prawidłowym użyciem blendy więc będę wdzięczny za wszelkie rady i tipsy.

1.

2.

3.

4.
    Body, stałki, zoomik

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

moim skromnym zdaniem - jeśli to sesja "pozowana" to ogólnie - źle dobrana bluzka - te wszystkie marszczenia itp. - szczególnie na brzuchu wyglądają bardzo źle, w połączeniu z tymi marszczeniami przy ramionach (wiem że te są "fabryczne") bardzo niekorzystnie to wygląda, zdjąć wisiorek - tam gdzie jest wyjęty nic nie wnosi oprócz przepalonego srebra, a tam gdzie schowany - sam wiesz
    Co do użycia blendy/ oświetlenia to jest nie najgorzej
    ale ogólnie - 1 na tak oprócz wisiorka
    2. na nie - pozycja modelki, bluzka, podbródek
    3. na nie - kwaśna mina
    4. na nie - dziwna pozycja, bluzka, wisiorek - ale ogólnie jest takie jakieś sympatyczne

Pozdrawiam
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Uzależniony Awatar tomdz
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Pozowana to za duże słowo na kilka minut maglowania siostrzenicy, żeby zechciała trochę zapozować. Przebieranki żadnej nie było. Niestety w sytuacji, gdy cierpię na brak modelek nie mam możliwości wybrzydzania co do ich ciuchów. ;-) To tyle usprawiedliwiania się.
    Wisiorek nawet wydawał mi się ok, dopóki mi go nie obrzydziłeś Znaczy, przyznaje Ci rację.
    3 i 4 to były inspirowane allgsm-owymi zabawami z wiatrakiem. Kwaśna mina... hmmm... w zasadzie to Ania tak się uśmiecha ;-) Ale fakt, powinna być inna minka. Chyba najlepiej wychodzi obojętna i ironiczna. Muszę na to zwrócić uwagę następnym razem.

Co do kwestii blendy - "asystent" trzymał ją pod niewielkim kątem od dołu, tak by doświetlić oczy. Po zgraniu fot zaczęły mnie za to drażnić cienie pod oczami pochodzące od kości policzkowych (ponad nimi), jak i ten na podbródku. Trochę to zredukowałem w PP, ale cały czas nurtuje mnie pytanie czy to taka uroda modelki, czy też właśnie efekt wspomnianego ustawienie blendy.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Jeszcze jedno takie inne trochę:

Ostatnio edytowane przez tomdz ; 24-05-2009 o 22:02 Powód: Automerged Doublepost
    Body, stałki, zoomik

Bywalec

Domyślnie

I ja coś dam:

Pozdr.

Uzależniony Awatar gunia1990
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Greg - jest bardzo dobrze moim zdaniem

Pełne uzależnienie Awatar Loome
    Miasto
    Poznan

Domyślnie

fajna go, kolorki, moze ciut reka ostrzejsza niz twarz, ale to tak zeby sie przyczepic na sile
    przyjemnie sie oglada

Strona 257 z 312 PierwszyPierwszy ... 157207247255256257258259267307 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów