Strona 256 z 312 PierwszyPierwszy ... 156206246254255256257258266306 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 551 do 2 560 z 3111

Wątek: Pierwsze kroki z portretem prosze o wskazowki

Uzależniony Awatar ARN
    Miasto
    wieś pod Warszawą

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Matsch Zobacz posta
    no wiem, że prze ostrzone... młodej modelki/modela bym tak nie prze ostrzał, ale dziadka to moim zdaniem podkreśla i nadaje charakter fotce.... bez wyostrzenia czegoś mi brakowało...

chyba że nie umiejętnie wyostrzyłem.... a to już inna sprawa.
    wiesz, w takich ujęciach trzeba wyważać między eksponowaniem zmarszczek/zmęczenia, a zdjęciem, które mogłoby znaleźć się w poradniku z dziedziny dermatologii

Dopiero zaczyna Awatar gregmaslowski

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysztof20d Zobacz posta
    Witam. Ja też coś wrzucę, jeden z pierwszych moich portretów [url]
    Dziewczyna ładna. Trochę mało ostrości - wyostrzyłeś po zmniejszeniu?

Ja bym skadrował tak, by nie było widać prawej ręki. I lekko odwrócił jeszcze całe ciało modelki (lewe ramie do tyłu), tak by nie musiała aż tak krzywić głowy.

Odrosty to coś co mnie tam przeraziło, bo z ładnej dziewczyny pokazałeś tyle, że nie dba o siebie. Tu jeszcze pewnie wiatr przeszkodził, że widać skórę głowy. Może z rozpuszczonymi i za uchem byłoby lepiej?

Śliczny uśmiech i ładna sukienka . Możesz spróbować delikatnie usunąć worki pod oczami. Na zdjęciu oczy spowodowały, że widać zmęczenie. A mimo to się cieszy .

Fajne .

A no i zapomniałem. Jeśli to bliska znajoma to przed zrobieniem zdjęcia krzycz: "cycki do przodu". Jeśli nie tak bliska, to mów: "proszę się wyprostować".

jakieś tam canony

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Pytanie do osób, które używają dodatkowego oświetlenia w plenerze. Zakupiłem niedawno 580EX II do body 40D, chciałbym wyzwalać tę lampę umieszczoną na statywie oświetleniowym zdalnie. Jakie jest wg Was najlepsze i w miarę możliwości niedrogie rozwiązanie do pleneru? Czy używanie wyzwalania "po kablu" ma sens? A jeśli tak, to jakiej długości powinien być kabel i czy powinien przekazywać informacje systemu E-TTL? Czy można zastosować kabel PC używany do lamp studyjnych? Będę wdzięczny za pomoc

MMM - czy mógłbyś zdradzić sekret w jaki sposób wyzwalałeś lampę z SoftBoxem robiąc zdjęcie z postu #2432?
    Ostatnio edytowane przez mjs27 ; 20-05-2009 o 11:21

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

http://canon-board.info/showpost.php...postcount=2448
    http://canon-board.info/showpost.php...&postcount=165

Ja zacząłem od pożyczanego chińczyka pt-04. Chińczyk ma za mały zasięg w użytku z 70-200 na cropie, więc przerzuciłem się na kabel PC. Kabel PC był wkurzający pod względem zmiany mocy lampy (ciągłe łażenie 20m po to żeby przekręcić na +2/3 jest wkurzające), dlatego kupiłem eTTL i dorobiłem gniazda PS/2. Teraz jest wszystko gites, do sesji w sam raz. Za 5 lat jak już będę miał stały i wysoki dochód, sprawię sobie nowe Pockety, bo na przykład na koncerty, albo do imprez sportowych latanie z kablem może być irytujące

Dopiero zaczyna

Domyślnie

micles, dzięki rozwiązanie z PS/2 jest świetne, spróbuję coś takiego zrobić ale najpierw muszę kupić kabel. Zamiennik oryginalnego OC-E3 od tip'a będzie się nadawał?

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mjs27 Zobacz posta
    Zamiennik oryginalnego OC-E3 od tip'a będzie się nadawał?
    Tak. Ja mam jakiegoś Tristar'a bo akurat Delt nie było. Z tym że ludzie mają problemy z kablami dłuższymi niż 2m w połączeniu z lampami Sigmy i Metza. Na Canonach śmiga mi jak na razie 20m.

Edit : Z tym że sprawdzałbym przy zakupie, czy jeszcze niepocięty kabel działa, bo gdzieś na CB ktoś pisał, że dopiero piąta z kolei sztuka Delty mu działała poprawnie ^^
    Ostatnio edytowane przez micles ; 20-05-2009 o 13:35

Początki nałogu
    Miasto
    okolice Kalwarii Zebrzydowskiej / Ireland

Domyślnie

A ja mam takie zapytanie, być może to nie dotyczy bezpośrednio tematu ale nie wiedziałem gdzie zapytać aby otrzymać odpowiedź.
    Czy możecie mi powiedzieć za jakim oprogramowaniem powinienem się rozejrzeć i za jakim kablem aby podłączyć aparat z komputerem? Chodzi mi o to aby móc oglądać zdjęcia na kompie zaraz po naciśnięciu spustu migawki?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kabu Zobacz posta
    A ja mam takie zapytanie, być może to nie dotyczy bezpośrednio tematu ale nie wiedziałem gdzie zapytać aby otrzymać odpowiedź.
    Czy możecie mi powiedzieć za jakim oprogramowaniem powinienem się rozejrzeć i za jakim kablem aby podłączyć aparat z komputerem? Chodzi mi o to aby móc oglądać zdjęcia na kompie zaraz po naciśnięciu spustu migawki?
    Możesz połączyć swojego Canona przez USB, z tego co sobie przypominam to dołączone przez producenta oprogramowanie ma taką funkcję.
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robgr85 Zobacz posta
    Możesz połączyć swojego Canona przez USB, z tego co sobie przypominam to dołączone przez producenta oprogramowanie ma taką funkcję.
    Chyba chodzi Ci o EOS Utility. Jeśli Masz w aparacie LV, to możesz nawet kadrować, widząc obraz na monitorze. Dla mnie to średnio przydatne, ale to zależy od typu fotografii..

Pozdrawiam
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Początki nałogu
    Miasto
    okolice Kalwarii Zebrzydowskiej / Ireland

Domyślnie

Właśnie znalazłem w necie że do takiego podłączenia najlepszy jest kabel FireWire ale tylko tyle znalazłem.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Slider Zobacz posta
    Chyba chodzi Ci o EOS Utility. Jeśli Masz w aparacie LV, to możesz nawet kadrować, widząc obraz na monitorze. Dla mnie to średnio przydatne, ale to zależy od typu fotografii..

Pozdrawiam
    Nie mam LV, mam Canona 20D i chciał bym podłączyć go do kompa aby robiąc zdjęcia w studiu można było oglądać je na dużym ekranie na bieżąco.
    Ostatnio edytowane przez Kabu ; 20-05-2009 o 20:49 Powód: Automerged Doublepost

Strona 256 z 312 PierwszyPierwszy ... 156206246254255256257258266306 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów