Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3111

Wątek: Pierwsze kroki z portretem prosze o wskazowki

Mieszany widok

Uzależniony Awatar VanMurder

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez patric89 Zobacz posta
    Kilka moich :-D proszę o krytykę.
    3. Canon 85mm
    Mz zdjęcie kwalifikuje sie do kosza za poucinane kończyny.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez talarczyk Zobacz posta

Mały eksperyment - ni to portret, ni to fashion
    Proszę nie krzyczeć - te dwie klatki powstały pod wpływem przypływu wolnego czasu i kuszącej okazji wykorzystania 430ex zdjętej z sanek

Ekstra klimat b. Dobre światło podziel sie z nami szczegółami na temat użycia 430ex jaki dyfuzor/modifikator dystans od modela, contrast ratio etc.
    Ostatnio edytowane przez VanMurder ; 13-04-2009 o 02:11 Powód: Automerged Doublepost

Początki nałogu Awatar talarczyk
    Miasto
    Poznan

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez VanMurder Zobacz posta
    Ekstra klimat b. Dobre światło podziel sie z nami szczegółami na temat użycia 430ex jaki dyfuzor/modifikator dystans od modela, contrast ratio etc.
    Dzięki za komentarz

Jeśli chodzi o ustawienie 430-tki to wyglądało to mniej więcej tak:
    1/8 mocy dla zrównoważenia światła zastanego i błysku - dzień był pochmurny, słońce dość nisko (fotografowałem ok. godz. 9 rano). Modyfikatorów nie zakładałem z prostej przyczyny - nie miałem nic co mogłoby zmodyfikować światło (to jedne z moich pierwszych zdjęć w stylu 'strobist' ).
    W planach mam już grida (DIY) i kilka innych wynalazków. Zobaczymy co z tego wyjdzie...

W lightroomie pobawiłem się troszeczkę suwakami (mniej więcej tak jak w T&T #72 tyle, że bez desaturacji), kilka masek lokalnych dla wyciągnięcie szczegółów z zupełnie czarnych miejsc (T&T #71) i na zakończenie mała (?) winieta.

dieselek
    Guest

Domyślnie

Witam

Jestem w trakcie czytania tegoż wątku, ale zdarzało mi się już coś popełnić. Ciekaw jestem waszych wskazówek.

Uprawnienia umieszczania postów