Strona 228 z 312 PierwszyPierwszy ... 128178218226227228229230238278 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 271 do 2 280 z 3111

Wątek: Pierwsze kroki z portretem prosze o wskazowki

Coś już napisał Awatar djaras
    Miasto
    Rumia/Gdynia

Domyślnie

Donikm, przecież bylo w tym "materiale" że NIE w okularach! Z małymi wyjątkami... Vitez chyba o tym pisał (nie chce mi sie teraz tego szukac) ... Pozatym kadr jakis taki za luźny...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    znalazlem
    http://canon-board.info/showthread.p...ach#post467631
    Ostatnio edytowane przez djaras ; 13-03-2009 o 22:04 Powód: Automerged Doublepost

Awatar zanciak
    Miasto
    Gliwice/Kraków

Domyślnie

Ja o zdjęciu się nie wypowiadam bo nie mnie oceniać innych... i jak bez okularów to bez, kłócić się nie będe
    ale modelka mi sie podoba w całości - świetna czapka, szal i okulary

Domyślnie

Witajcie,
    przygodę z fotografią zaczęłam kilka miesięcy temu. Jeszcze dłuuuuga droga przede mną, a na dzień dzisiejszy staram się jak mogę
    Pozdrawiam wszystkich portretowiczów.

Coś już napisał Awatar djaras
    Miasto
    Rumia/Gdynia

Domyślnie

nooo fajnie jak na początkującą
    Szkoda że tak ciasno i nie widać tego tatoo na ramieniu... A może B&W?

BTW coraz więcej kobiet na forum...

Domyślnie

djaras, lubię ciasne kadry. A jeśli chodzi o tatuaż, to na pewno wkrótce pokażę kolejne zdjęcie, na którym będzie w całej okazałości
    P.S. A to zdjęcie wolę w kolorze.
    Pozdr.

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez djaras Zobacz posta
    Szkoda że tak ciasno i nie widać tego tatoo na ramieniu... A może B&W?
    IMHO B&W by się tu nie sprawdziło.. Po pierwsze, że modelka ma ładne kasztanowe włosy o dośc intensywnym odcieniu, po drugie, że oczy do nich pasują, a po trzecie, że tatoo jest kolorowy, choć i tak go nie widać:-) żal byłoby tych wszystkich barw na rzecz B&W.

BTW coraz więcej kobiet na forum...
    Też się cieszę
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Uzależniony Awatar VanMurder

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slider Zobacz posta
    IMHO B&W by się tu nie sprawdziło.. Po pierwsze, że modelka ma ładne kasztanowe włosy o dośc intensywnym odcieniu, po drugie, że oczy do nich pasują, a po trzecie, że tatoo jest kolorowy, choć i tak go nie widać:-) żal byłoby tych wszystkich barw na rzecz B&W.
    bo ja wiem ... dobry B&W nie jest zły

ze swojej strony mam kilka uwag związanych z kompozycją : mz oczy powinny dominować w kadrze - najlepiej jakby były w 1/3 od góry kadru, przy tak ciasnym kadrze skoncentrowałbym się tylko na twarzy rezygnując z tattoo i ramienia...
    w oryginale było coś skitrane ze światłocieniem - nie wiem czy to uroda modelki czy skutki uboczne retuszu ... bez względu na przyczynę warto coś takiego usunąć
    po za tym bardzo ładny portret
    pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez VanMurder Zobacz posta
    bo ja wiem ... dobry B&W nie jest zły
    Ano nie jest, nie jest, co właśnie udowodniłeś, ale IMHO i tak lepiej wygląda w kolorze, z powodów, które podałem wyżej:-)
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Pełne uzależnienie Awatar Loome
    Miasto
    Poznan

Domyślnie

ostatnie zdjecie (i BW i kolor) jest swietne

Domyślnie

VanMurder, masz rację co do kompozycji. A czy pisząc o światłocieniu masz konkretnie na myśli tę plamkę na brzegu nosa?

Strona 228 z 312 PierwszyPierwszy ... 128178218226227228229230238278 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów