Strona 222 z 312 PierwszyPierwszy ... 122172212220221222223224232272 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 211 do 2 220 z 3111

Wątek: Pierwsze kroki z portretem prosze o wskazowki

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Też jestem nowicjuszem jeśli chodzi o kwestię fotografii dziecięcej [raczej brakuje mi modeli do 'trenowania']

Oto portrecik kuzynki:

Komentarze (poza uwagami o ściętych paluszkach oraz brzydkim znaku wodnym) mile widziane.
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Za zimny kolor bluzeczki

Awatar zanciak
    Miasto
    Gliwice/Kraków

Domyślnie

Paenka to że kobietom najlepiej robić z wysokości klatki wyczytałam tutaj dopiero wczoraj tak więc będę te rady wcielać w życie wraz z następną sesją ta była pierwsza a ja niedokońca przygotowana ale przecież jak już sie ma ten aparat na który sie poł roku zbierało to nie da sie nie kombinowac

Micles troszke mnie pocieszyłeś swoja opinią, widze mała iskierke w tym baaardzo długim tunelu...choć jestem podłamana... wiekszość zdjęć wyszła nieostra musze lepiej poznac AF i ten obiektyw zanim zacznie cokolwiek wychodzić, dziekuje za rade z przysłoną faktycznie teraz mialam ustawiona na 1.8 i 2.2...
    Troszke sie stresuje tym kiepskim AF w 1000D [tak przynajmniej twierdza Ci co sie znaja lepiej] ale jakos bede musiała sie z nim zaprzyjaźnic wrzuce jeszcze 3 zdjecia z tej sesji... klimat na nich mi sie podoba bo fajne miejsce dorwałam ale niestety wszystko takie nieostre albo poruszone... mam nadzieje ze z kazdym nastepnym bedzie lepiej

a tutaj złapałam jedną z tych ulotnych chwil ale nieostre ;(

jeszcze raz dziekuje za wszystkie opinie, postaram sie was kiedyś zaskoczyć jakimś dobrym zdjęciem i to napewno bedzie też wasza zasługa

Dopiero zaczyna Awatar Arko
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

dokładnie z wysokości klatki piersiowej jeśli chodzi o portret to najlepiej wychodzą ale najlepiej ostrzyć na oczy lub jedno oko
    Canon EOS 400D; EF-S 18-55 f/3,5-5.6; EF 28 - 105 f/3.5-4.5 USM; EF-S 55-250 f/4-5,6 IS ; Speedlite 430 EX II ; Grip BG-E3; Szkiełka i pełna głowa pomysłów :]8)8)8)

Coś już napisał Awatar djaras
    Miasto
    Rumia/Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zanciak Zobacz posta
    Ahhhh przeczytałam 200 stron postów i musze przyznać, że wasze rady są naprawde pomocne....
    Paenka to że kobietom najlepiej robić z wysokości klatki wyczytałam tutaj dopiero wczoraj tak więc będę te rady wcielać w życie wraz z następną sesją
    No to jak...? Przeczytałaś te 200 stron czy niekoniecznie albo nieuważnie?

Troche mi sie przypomina Allgsm z pierwszych postów tego wątku

Awatar zanciak
    Miasto
    Gliwice/Kraków

Domyślnie

djaras sesje robilam w niedziele a czytałam wczoraj czyli w pn... niestety nie da sie cofnać czasu... dlatego napisałam że wcielam rady w życie od następnej sesji

Coś już napisał Awatar djaras
    Miasto
    Rumia/Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zanciak Zobacz posta
    djaras sesje robilam w niedziele a czytałam wczoraj czyli w pn... niestety nie da sie cofnać czasu... dlatego napisałam że wcielam rady w życie od następnej sesji
    Aaa no to OK,
    Swoją drogą, mi przeczytanie całego wątku zajęło około tygodnia..., a Tobie jeden dzień! Stąd moje zdziwienie

Awatar zanciak
    Miasto
    Gliwice/Kraków

Domyślnie

Zaczełam w niedziele wieczorem i siedzialam do nocy no i wczoraj wieczorem skonczylam ale nie odrywalam sie w ogole jak od dobrej ksiązki... czytanie idzie mi dosyć dosyć... jeszcze jak sie zawezme ;P zobaczymy co mi z tego czytania wyjdzie... przyznam że cofam sie po tym watku w celu utrwalenia niektorych informacji

Uzależniony Awatar Paenka

Domyślnie

zanciak serio jest very gut jak na początek....a jakimis zatsojami, zwiechami to się nie przejmuj Sergiusz napisał, że pośpiech jest dobry w łapaniu pcheł, o!
    Nie martw się też ograniczeniami sprzętu, bo taka droga doprowadzi CIę do nikąd. Ja robię analogiem hyh...i też mnie różne rzeczy ograniczają....a najbardziej lenistwo
    Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p

TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Jeszcze jedna rada to robić 3-5 zdjęć tego samego ujęcia - później jest z czego wybierać to jedno ostre, w której ten tandem (1000d i 50tka) trafiły.

Strona 222 z 312 PierwszyPierwszy ... 122172212220221222223224232272 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów