Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...
Za zimny kolor bluzeczki![]()
Paenka to że kobietom najlepiej robić z wysokości klatki wyczytałam tutaj dopiero wczoraj tak więc będę te rady wcielać w życie wraz z następną sesjąta była pierwsza a ja niedokońca przygotowana ale przecież jak już sie ma ten aparat na który sie poł roku zbierało to nie da sie nie kombinowac
Micles troszke mnie pocieszyłeś swoja opinią, widze mała iskierke w tym baaardzo długim tunelu...choć jestem podłamana... wiekszość zdjęć wyszła nieostra musze lepiej poznac AF i ten obiektyw zanim zacznie cokolwiek wychodzić, dziekuje za rade z przysłoną faktycznie teraz mialam ustawiona na 1.8 i 2.2...
Troszke sie stresuje tym kiepskim AF w 1000D [tak przynajmniej twierdza Ci co sie znaja lepiej] ale jakos bede musiała sie z nim zaprzyjaźnicwrzuce jeszcze 3 zdjecia z tej sesji... klimat na nich mi sie podoba bo fajne miejsce dorwałam ale niestety wszystko takie nieostre albo poruszone... mam nadzieje ze z kazdym nastepnym bedzie lepiej
a tutaj złapałam jedną z tych ulotnych chwil ale nieostre ;(
jeszcze raz dziekuje za wszystkie opinie, postaram sie was kiedyś zaskoczyć jakimś dobrym zdjęciem i to napewno bedzie też wasza zasługa![]()
dokładnie z wysokości klatki piersiowej jeśli chodzi o portret to najlepiej wychodzą ale najlepiej ostrzyć na oczy lub jedno oko![]()
Canon EOS 400D; EF-S 18-55 f/3,5-5.6; EF 28 - 105 f/3.5-4.5 USM; EF-S 55-250 f/4-5,6 IS ; Speedlite 430 EX II ; Grip BG-E3; Szkiełka i pełna głowa pomysłów :]8)8)8)
No to jak...? Przeczytałaś te 200 stron czy niekoniecznie albo nieuważnie?Paenka to że kobietom najlepiej robić z wysokości klatki wyczytałam tutaj dopiero wczoraj tak więc będę te rady wcielać w życie wraz z następną sesją
Troche mi sie przypomina Allgsm z pierwszych postów tego wątku![]()
djaras sesje robilam w niedziele a czytałam wczoraj czyli w pn... niestety nie da sie cofnać czasu... dlatego napisałam że wcielam rady w życie od następnej sesji![]()
Zaczełam w niedziele wieczorem i siedzialam do nocy no i wczoraj wieczorem skonczylam ale nie odrywalam sie w ogole jak od dobrej ksiązki... czytanie idzie mi dosyć dosyć... jeszcze jak sie zawezme ;P zobaczymy co mi z tego czytania wyjdzie... przyznam że cofam sie po tym watku w celu utrwalenia niektorych informacji![]()
zanciakserio jest very gut jak na początek....a jakimis zatsojami, zwiechami to się nie przejmuj
Sergiusz napisał, że pośpiech jest dobry w łapaniu pcheł, o!
Nie martw się też ograniczeniami sprzętu, bo taka droga doprowadzi CIę do nikąd. Ja robię analogiem hyh...i też mnie różne rzeczy ograniczają....a najbardziej lenistwo![]()
Tzn. tak teoria mówio praktykę mnie nie pytajcie;p
TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się
Jeszcze jedna rada to robić 3-5 zdjęć tego samego ujęcia - później jest z czego wybierać to jedno ostre, w której ten tandem (1000d i 50tka) trafiły.