Strona 220 z 312 PierwszyPierwszy ... 120170210218219220221222230270 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 191 do 2 200 z 3111

Wątek: Pierwsze kroki z portretem prosze o wskazowki

Bywalec
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CrazyEyesDogg Zobacz posta
    dziurka za mała - czyt. prosimy replay z f/8.0
    Ahhh, chciałem napisać że za duża (czyli chodzi mi o to płaskie GO). Godzina o której to pisałem zrobiła swoje od co powstał mały problem.

No to lakonicznie. Moim zdaniem na zdjęciu jest źle ustawiony AF + za mała wartość przysłony była ustawiona od co

No i co z tego że jestem początkujący, itd. Mogę mieć przecież swoje zdanie na temat jakiejś fotki... No przestańcie... :rolleyes:

Dla rekompensaty coś odemnie:

LINK - tu taj było tworzone foto. Dlatego jest bez szału Wolę jednak softboxy - światło modelujące + błysk dają jednak inne efekty No i nie musisz pracować na ISO400 + f/3,5 do góra f/5,6 przy czasie t/125 i dłuższym... :-?
    Ostatnio edytowane przez CrazyEyesDogg ; 25-02-2009 o 15:51
    .

Bywalec Awatar RAdoCanon
    Miasto
    Rzeszow

Domyślnie

za jasna i zbyt plastikowa twarz...przynajmiej tak to wyglada na moim monitorze
    5dm2

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

LINK[/url] - tu taj było tworzone foto. Dlatego jest bez szału Wolę jednak softboxy - światło modelujące + błysk dają jednak inne efekty No i nie musisz pracować na ISO400 + f/3,5 do góra f/5,6 przy czasie t/125 i dłuższym... :-?
    Czy publikowanie słabej fotki z dopiskiem 'wyszło słabo bo (...)' ma większy sens? Ludzie i tak oceniają to co widzą...

P.S. Czy na pewno dałeś dobrego linka (tego od 'usprawiedliwienia')? Trzy 'mobilne' źródła światła, parasolka, tła, statyw to sprzęt którym można zrobić naprawdę dużo.
    Ostatnio edytowane przez robgr85 ; 26-02-2009 o 02:07
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Bywalec
    Miasto
    Bydgoszcz

Cool

Co do BS - ta fotka wyzej to stare zdjecie ze strony WSG. Ide tam jeszcze raz w piatek to cykne jakies kadry jak jest teraz.

Opisze po krotce co i jak: 3 lampy + tla + modelka + rekwizyty...

No a jak wedlug Ciebie prezentuje sie zdjecie?

Btw. nie moge robic polskich znakow O.o
    Ostatnio edytowane przez CrazyEyesDogg ; 26-02-2009 o 03:49
    .

Miasto
    Łomianki

Domyślnie

Jak dla mnie bardzo płasko to wyszło przy takiej ilości lamp

Bartek
    EOS40d + S17-35ex + S28-70ex + C70-200 f/4 L

Dopiero zaczyna Awatar lamuszka
    Miasto
    Jersitz

Domyślnie

Biperek: dzięki, takie właśnie uwagi miałem nadzeieję otrzymać.

ExploRa: poradnik Janusza_Body już przerobiłem (tzn. po Twim poście ) i faktycznie zmieniło się nieco moje pojęcie o ostrzeniu

RAdoCanon: nie wiem czy Twoja uwaga dotyczyła mojej pracy, ale wiadomo - uderz w stół a nożyce... Jeśli więc pisałeś do mnie, to oczywiście masz rację. Po prostu starałem się nadać temu portretowi charakter "glamour". Inna sprawa czy da się to oglądać... Wprawdzie znajomym sie spodobało, ale nikt z nich nie fotografuje :razz:

CrazyEyes Dogg: dlaczego uparcie twierdzisz, że używałem AF a nie ostrzyłem ręcznie i do tego jeszcze nie trafiłem z ostrością? Czy naprawdę uważasz, że brak ostrości na uszach modela dyskwalifikuje zdjęcie jako portret?

Bywalec
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ayer Zobacz posta
    Jak dla mnie bardzo płasko to wyszło przy takiej ilości lamp

Bartek
    2 oświetlają modela, trzecie tło

No to jeszcze jedno :rolleyes:
    .

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

No a jak wedlug Ciebie prezentuje sie zdjecie?
    Nie chce mi się pisać na temat tego a także następnego zdjęcia (bo już w tym wątku każda z rad które bym dał pojawiła się kilkanaście razy), widać jakiś postęp w odniesieniu do Twoich początkowych prac, ale nadal długa droga przed Tobą. Może warto by było jeszcze raz spokojnie przeczytać temat od początku?

Czy jesteś zadowolony z ostatniego zdjęcia?
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Bywalec
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robgr85 Zobacz posta
    Nie chce mi się pisać na temat tego a także następnego zdjęcia (bo już w tym wątku każda z rad które bym dał pojawiła się kilkanaście razy), widać jakiś postęp w odniesieniu do Twoich początkowych prac, ale nadal długa droga przed Tobą. Może warto by było jeszcze raz spokojnie przeczytać temat od początku?

Czy jesteś zadowolony z ostatniego zdjęcia?
    No i będę musiał przed piątkiem pewnie znowu przewałkować masę głupich postów (3/4) i tych przydatnych (1/4) :-?

Tak Wiedząc że robiłem je przez kratki (looknij na fotkę WSG) bez możliwości zmiany oświetlenia czy 'własnoręcznej zmiany' pozy modelki to tak

Proszę powiedz co jest źle
    Ostatnio edytowane przez CrazyEyesDogg ; 26-02-2009 o 19:01
    .

Uzależniony Awatar gunia1990
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

hmm.. kadr, obróbka - w zasadzie wszystko.. skrzywdziłes modelke tym zdjeciem

Strona 220 z 312 PierwszyPierwszy ... 120170210218219220221222230270 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów