Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3111

Wątek: Pierwsze kroki z portretem prosze o wskazowki

Mieszany widok

Bywalec Awatar plaucjusz
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gunia1990 Zobacz posta
    jak dla mnie za duzo zbawy PSem, ten wir w tle nie ehjst potrzebny...
    No wreszcie.:-D Myślałem, że w ten sposób dodam trochę ruchu a tło było nieciekawe i Pan Kowal zlewał się z nim.Pozdrawiam Marek

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez plaucjusz Zobacz posta
    No wreszcie.:-D Myślałem, że w ten sposób dodam trochę ruchu
    No i udało Ci się:wink: Niemniej jednak tłem warto "podkreslić" ruch, a nie go kreować; mówię tu o tym, że sama poza Pana kowala jest zbyt statyczna na takie eksperymenty
    Jesli chodzi o inne aspekty zdjęcia (przy okazji tez obrobki) to jakoś dziwnie podpasowalo mi tu zwiekszenie kontrastu.. Naprawde ciekawy efekt sie udalo uzyskać, i zapewne zdecydowanie lepszy niż gdyby kontrast zostawić na "0":wink:
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Bywalec Awatar plaucjusz
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slider Zobacz posta
    . Naprawde ciekawy efekt sie udalo uzyskać, i zapewne zdecydowanie lepszy niż gdyby kontrast zostawić na "0":wink:
    Dziękuje. Już podczas robienia zdjęcia myślałem o tym by Pan Kowal wyglądał jak wyjęty ze średniowiecza, a podniesienie kontrastu miało podkreślić charakter jego pracy.Marek

Bywalec
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Słuchajcie jest jakiś złoty środek na 'pozycje' dla modelki? Czy muszę po prostu szukać jej 'dobrych stron'? A może jest jakaś reguła na kąty, układ rąk bądź co kolwiek innego do czego można się zastosować?

Każda podpowiedź jest dobra
    .

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CrazyEyesDogg Zobacz posta
    Słuchajcie jest jakiś złoty środek na 'pozycje' dla modelki?
    Uff.. O tym to można książki pisać (i niejedna została napisana) "Fotografia portretowa 100 rad i pomysłów" nie sądzisz, że warto? Ja z pamięci wymienilbym Ci moze z 7, więc nic tu po mnie..

Czy muszę po prostu szukać jej 'dobrych stron'?
    Nie musisz, ale możesz. Ważniejsze natomiast jest to, żebyś nie uwidaczniał jej "złch stron" bo wyjdzie Ci karykatura:wink:
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CrazyEyesDogg Zobacz posta
    Słuchajcie jest jakiś złoty środek na 'pozycje' dla modelki? Czy muszę po prostu szukać jej 'dobrych stron'? A może jest jakaś reguła na kąty, układ rąk bądź co kolwiek innego do czego można się zastosować?

Każda podpowiedź jest dobra
    Zobacz pod tym linkiem. W pdf'ie jest trochę propozycji pozycji dla modeli
    http://rapidshare.com/files/67331334...odeli.pdf.html

Bywalec
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Christof_B Zobacz posta
    Zobacz pod tym linkiem. W pdf'ie jest trochę propozycji pozycji dla modeli
    http://rapidshare.com/files/67331334...odeli.pdf.html
    Zaraz sobie poczytam/zobaczę, dziękuję za konkret! ^^
    .