Cymone
Cymone
Jak dla mnie, to albo BW, albo kolor. Zęby niekorzystnie wyszły - wyglądają jak u Bugs'a Bunny'ego. Do tego tło (prawdopodobnie) przypadkowe - linia łączenia dwóch ścian wypadła akurat po lewej stronie głowy (patrząc na zdjęcie)
Reszta fajnie, stylizacja, makijaż, samo umieszczenie postaci w kadrze na +
Ja z kolei nie mogę osadzić tej modelki w jakiejś konkretnej sytuacji. Nie wiem czy miał być to normalny portret z wypranymi kolorami, czy stylizowałes ją na XIX-wiczena wampirzycę (wybacz za skojarzenie, jesli niesłuszne, ale to nie mój problem co wyprawiasz w PS'ie) Jesli na tą pierwszą to po dodaniu kolorów ukazuje nam się bardzo ładna modelka, niestety - wracająca z pogrzebu. Jesli ta druga, to tło jak najbardziej z innej bajki, za mocne oświetlenie (nie ma przepałów, ale i tak powinno być więcej cieni, jakieś gry światlem, LK) przez co traci swój klimat, choć portret poprawny, kadr także OK.
Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.
nie wiem dokładnie co..ale coś mi nie gra ze świeceniem jej w twarz
Tzn. tak teoria mówio praktykę mnie nie pytajcie;p
TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się
czy korzystasz jeszcze z bursztynowego monitora?
modelka wygląda na bardzo ładną dziewczynę.
Ostatnio edytowane przez analogforever ; 20-11-2008 o 00:07
T90 ,Pentax Z-20 , 2 powiekszalniki,procesor Jobo i cała szafa optyki
No fajnie, a ja się nie doczekałem krytyki :-(
EOS 50D 400D 300, +Ckit + C55-250 + C50 1.8 + 430EX + C28-90 4-5,6 + T18-50 2.8+ Sherpa450 i inna drobnica
Za światło posłużyła lampka biurkowa.
Czy uzyskałem dobry efekt 'światła' w portrecie?
.
jak dla mnie troche za ciemno po prawej i za dużo na dole ale ciekawy wyraz twarzy
a no i wydaje mi się że troche za dużo rozmycia w okolicach czoła chyba :P