no, w koncu nie przesadziłes z obróbką!
a co do b&w.. jak dla mnie przydałaby sie ta sama kolorystyka włosów..
no, w koncu nie przesadziłes z obróbką!
a co do b&w.. jak dla mnie przydałaby sie ta sama kolorystyka włosów..
Tak przeglądam ten wątek od początku i co raz to nowe osoby wrzucają tu zdjęcia, ale na wrzucaniu się kończy, bo skoro jest wątek to trza by go czytać i wyciągać wnioski, a jak już 1500 razy pisano tutaj to ZWRACAĆ UWAGĘ NA TŁO JAK ROBICIE PORTRETY. Co do kadrów to mnie gryzie zbyt duża ilość prestrzeni nad głową w drugim zdjęciu, a w pierwszym modelka zbyt blisko lewej strony ułożenie jej ciała bardziej pasuje do przeniesienia ją na prawą stronę klatki lub pion.
Czym byś wyżej pojechał??? Głowa ma być wyżej a nie pół metra nad nia pustej przestrzeni i co z tego że akurat czubek głowy nie będzie w miejscu skrzyżowania się tych dwóch linii skoro cała postać oscyluje w tych okolicach?? A i tak to nie jest dokładnie w mocnym punkcie, a ten kadr aż prosi się o ciaśniejsze kadrowanie i to w pionie bo nic mnie nie przekonuje do poziomu w tym przypadku, a w szczególności parking w tle. A co do tego podkreślenia cienia to ja wogóle nie wiem o który cień Ci chodzi.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Lukastu - czemu dziewczyna trzyma książkę i patrzy na mnie? Nijak to się ma ku sobie moim zdaniem, czyta czy patrzy? Wzrok na dół i dużo lepiej, albo pozbyć się tej książki.
Ostatnio edytowane przez konradc ; 08-11-2008 o 21:10 Powód: Automerged Doublepost
Biblioteczki nie widać niestety, widać plamę w tle nie zmienia to faktu, że jeśli przedstawiasz na zdjęciu kogoś z jakimś przedmiotem to powinien ten przedmiot czemuś służyć mi tutaj ta książka zawadza. Fotografia to nie jest film gdzie za pomocą wielu klatek przedstawiasz akcję, w fotografii często (często nie zawsze bo istnieje fotoreportaż, który nie zawsze jest jedną klatką, a kilkoma) za pomocą jednej klatki musisz przekazać pewną informację (akcję). :-) pozdrawiam