Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3111

Wątek: Pierwsze kroki z portretem prosze o wskazowki

Mieszany widok

Uzależniony Awatar gunia1990
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

no, w koncu nie przesadziłes z obróbką!
    a co do b&w.. jak dla mnie przydałaby sie ta sama kolorystyka włosów..

Domyślnie

Tak przeglądam ten wątek od początku i co raz to nowe osoby wrzucają tu zdjęcia, ale na wrzucaniu się kończy, bo skoro jest wątek to trza by go czytać i wyciągać wnioski, a jak już 1500 razy pisano tutaj to ZWRACAĆ UWAGĘ NA TŁO JAK ROBICIE PORTRETY. Co do kadrów to mnie gryzie zbyt duża ilość prestrzeni nad głową w drugim zdjęciu, a w pierwszym modelka zbyt blisko lewej strony ułożenie jej ciała bardziej pasuje do przeniesienia ją na prawą stronę klatki lub pion.

Bywalec
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gunia1990 Zobacz posta
    no, w koncu nie przesadziłes z obróbką!
    A gdzie reszta komentarzu o kadrze itd.?

Cytat Zamieszczone przez konradc Zobacz posta
    Co do kadrów to mnie gryzie zbyt duża ilość prestrzeni nad głową w drugim zdjęciu
    Gdybym wyżej pojechał straciłbym jej głowę z mocnego punktu...

a w pierwszym modelka zbyt blisko lewej strony ułożenie jej ciała bardziej pasuje do przeniesienia ją na prawą stronę klatki lub pion.
    Chciałem podkreślić padający cień...
    Ostatnio edytowane przez CrazyEyesDogg ; 08-11-2008 o 18:42
    .

Domyślnie

Czym byś wyżej pojechał??? Głowa ma być wyżej a nie pół metra nad nia pustej przestrzeni i co z tego że akurat czubek głowy nie będzie w miejscu skrzyżowania się tych dwóch linii skoro cała postać oscyluje w tych okolicach?? A i tak to nie jest dokładnie w mocnym punkcie, a ten kadr aż prosi się o ciaśniejsze kadrowanie i to w pionie bo nic mnie nie przekonuje do poziomu w tym przypadku, a w szczególności parking w tle. A co do tego podkreślenia cienia to ja wogóle nie wiem o który cień Ci chodzi.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Lukastu - czemu dziewczyna trzyma książkę i patrzy na mnie? Nijak to się ma ku sobie moim zdaniem, czyta czy patrzy? Wzrok na dół i dużo lepiej, albo pozbyć się tej książki.
    Ostatnio edytowane przez konradc ; 08-11-2008 o 21:10 Powód: Automerged Doublepost

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Lukastu - czemu dziewczyna trzyma książkę i patrzy na mnie? Nijak to się ma ku sobie moim zdaniem, czyta czy patrzy? Wzrok na dół i dużo lepiej, albo pozbyć się tej książki.
    Tło - biblioteczka - czyta książkę i spogląda na mnie. Ale to moje wykonanie kiepskie, skoro ciężko to wywnioskować. Powalczę dalej. Dzięki

Domyślnie

Biblioteczki nie widać niestety, widać plamę w tle nie zmienia to faktu, że jeśli przedstawiasz na zdjęciu kogoś z jakimś przedmiotem to powinien ten przedmiot czemuś służyć mi tutaj ta książka zawadza. Fotografia to nie jest film gdzie za pomocą wielu klatek przedstawiasz akcję, w fotografii często (często nie zawsze bo istnieje fotoreportaż, który nie zawsze jest jedną klatką, a kilkoma) za pomocą jednej klatki musisz przekazać pewną informację (akcję). :-) pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów