Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3111

Wątek: Pierwsze kroki z portretem prosze o wskazowki

Widok wątkowy

Bywalec
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kucza21 Zobacz posta
    Nie !!! Niech nie pokazuje ! Spójrzcie na przebieg tego wątku... Co się cofamy ?? Jeszcze raz powtarzam ! W wątku jest niemal wszystko napisane i trollowanie nie jest na miejscu, no chyba, że ktoś ma na tyle siły, żeby kolejne pół roku wałkować to co z allgsm .
    Wydaje mi się że ja mam w większości ograniczenia techniczne i brak pomysłu na kompozycje?

Kucz21 -> Słuchaj jak masz problemy w pracy/rodzinie (nie wnikam), proszę nie wyżywaj się na młodej osobie, która dąży do perfekcyjnego kadru. Po prostu pomóż lub nic nie pisz bo tekstem (w prostej postaci) "olać go" nic nie pomożesz. Takie jest moje zdanie w tej kwestii. Z pewnością dla Ciebie jest to prosta sprawa zrobić parę super portretówek, ale popatrz jakie robiłeś pierwsze zdjęcia? Wszystkie były od razu super? Nie popełniłeś nigdy żadnego błędu? Ja mam 300d od nie całych 2 tygodni + kit + stare szkło m42 + kiepska pogoda. Ciężko na ten aparat zarabiałem od wakacji. W tej chwili nie mam jak przeprowadzić sesji 'na poważnie'.

A teraz wracając do tych moich dwóch ostatnich fotek, jak widzicie w exifie są one z FinePix J10 (tak lampa prosto w czułku tylko że z odległości...)... Dyfuzorek zamówiłem już do mojego lustra, kilka postów w górę pytałem się was o zdanie czy taki jest dobry. Jeżeli chodzi o mój aktualny dyfuzor jest on zdjęty z lampy od analoga - ręcznie go trzymam przy lampie (tak więc nie potrzebuje żadnych pudełeczek ani innych wynalazków - jeżeli potrzebuję zrobić jakieś zdjęcia macro w pomieszczeniu - lampa żarowa też jest niestety słaba więc odpada).

Fotki wstawiłem tylko i wyłącznie z powodu 'Slider' który był ciekawy...

Następną sesje przeprowadzę za tydzień na dworze. Zobaczymy co z tego wyjdzie ^^
    Ostatnio edytowane przez CrazyEyesDogg ; 01-11-2008 o 23:26
    .

Uprawnienia umieszczania postów