Strona 166 z 312 PierwszyPierwszy ... 66116156164165166167168176216266 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 651 do 1 660 z 3111

Wątek: Pierwsze kroki z portretem prosze o wskazowki

Początki nałogu Awatar talarczyk
    Miasto
    Poznan

Domyślnie

A coś takiego...?

(pardon za ramkę... )
    Ostatnio edytowane przez talarczyk ; 05-10-2008 o 12:30

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez talarczyk Zobacz posta
    A coś takiego...?
    (pardon za ramkę... )
    Mnie się podoba. ogolnie dobre kadrowanie, z pewna wolna przestrzenią na tło (jesli nie lubisz ciasno kadrować). może przyjąłeś trochę złą pozycję (robiłeś z niskiej perspektywy?) bo mi jakos nie pasuje ta linia horyzontu na wysokosci bioder. wg mnie przydałaby sie nieco wyżej, ale to już moja subiektywna ocena. Ogólnie jest dobre:wink:
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Uzależniony Awatar gunia1990
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

całkiem fajne

Uzależniony Awatar tomdz
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Mnie też się podoba. Bardzo ładne, subtelne światło.
    Body, stałki, zoomik

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez talarczyk Zobacz posta
    A coś takiego...?

(pardon za ramkę... )
    Generalniew w porządku ale parę szczegółów:
    jak na zdjęcie pozowane ( a na takie wygląda) skojarzyło mi się (sorry za porównanie) ze zdjęciami typu "jak nabawić się skoliozy" - ramiona z klatką piersiową modelki tworzą trochę dziwną pozycję, jedno ramię wyżej, oba za bardzo do przedu wysunięte, może to wina kadru (robić zdjęcie z poziomu klatki piersiowej lub wyżej trochę - a to jest z poziomu pasa - i może dlatego ale wydaje mi się że nie tylko,
    technicznie ostrość i głebia jest ok, tylko przy kadrowaniu bym tak się spróbował ustawić żeby albo usunąć z tła te budynki (chyba się dało przesunąć bardziej w lewo) albo tak skadrować żeby z dołu było nie wiedać spodni (obciągnąć bluzkę albo obciąć zdjęcie..)
    Ogólnie na plus - teraz trzeba zadbać o szczegóły, modelkę masz ładną, musisz tylko sprawić żeby przestała bać się aparatu bo taka pozycja trochę to sugeruje, poza tym uśmiech by nie zaszkodził - akurat tu klimat (ubranie i światło) jest raczej szare więc jest nieźle ale uśmiech rozjaśniłby ten klimat..
    Pozdrowienia
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Dopiero zaczyna Awatar turo1001

Domyślnie

Nie jestem pewien czy da się uzyskać mniejsze go miałem przysłonę 3.8 - maksymalna.... chyba ze jeszcze są inne sposoby na uzyskanie mniejszego...

Coś już napisał Awatar dobert
    Miasto
    NL

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez turo1001 Zobacz posta
    Nie jestem pewien czy da się uzyskać mniejsze go miałem przysłonę 3.8 - maksymalna.... chyba ze jeszcze są inne sposoby na uzyskanie mniejszego...
    podejdź bliżej a czym to robione?

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez turo1001 Zobacz posta
    Kupić stałke portretową Nie ma lepszego wyboru do tego typu zdjęć. od 350zł za Canona EF 50mm f/1.8 przez trochę ponad tyciąc za stałke ze swiatłem 1.4 aż to L-ki ze światłem 1.2. + szeroka gama obiektywow u producentów niezaleznych jesli myslisz poważnie o portrecie to zaopatrzenie się w tego typu sprzecik jest bardzo oplacalna inwestycją.
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Początki nałogu Awatar talarczyk
    Miasto
    Poznan

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    Generalniew w porządku ale parę szczegółów:
    jak na zdjęcie pozowane ( a na takie wygląda) skojarzyło mi się (sorry za porównanie) ze zdjęciami typu "jak nabawić się skoliozy" - ramiona z klatką piersiową modelki tworzą trochę dziwną pozycję, jedno ramię wyżej, oba za bardzo do przedu wysunięte, może to wina kadru (robić zdjęcie z poziomu klatki piersiowej lub wyżej trochę - a to jest z poziomu pasa - i może dlatego ale wydaje mi się że nie tylko,
    Fakt, zdjęcie robiłem z wysokości pasa.

technicznie ostrość i głebia jest ok, tylko przy kadrowaniu bym tak się spróbował ustawić żeby albo usunąć z tła te budynki (chyba się dało przesunąć bardziej w lewo) albo tak skadrować żeby z dołu było nie wiedać spodni (obciągnąć bluzkę albo obciąć zdjęcie..)
    Dokładnie to była to tablica przy drodze (taka zielona, w stylu "Konin 5km" ). Akurat to zdjęcie nie było pozowane przez co za dużo czasu na kadrowanie nie miałem, stąd te "śmieci" w tle

Ogólnie na plus - teraz trzeba zadbać o szczegóły, modelkę masz ładną, musisz tylko sprawić żeby przestała bać się aparatu bo taka pozycja trochę to sugeruje, poza tym uśmiech by nie zaszkodził - akurat tu klimat (ubranie i światło) jest raczej szare więc jest nieźle ale uśmiech rozjaśniłby ten klimat..
    Pozdrowienia
    Za komentarz b. dziękuje Przy następnym podejściu postaram się "zadbać o szczegóły" i poprawić błędy (żeby tej skoliozy nie było )

Dopiero zaczyna Awatar turo1001

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dobert Zobacz posta
    podejdź bliżej a czym to robione?
    Pierwsze stara sigma 28-200 na nikona podejrzewam ze to był mój problem z ostrością. A Drugie to kit (faktycznie stosunkowo daleko byłem) Co do stałki to zastanawiam się nad tą 50 1.8 nie chcę jeszcze kupować drogie sprzętu bo może się okaże ze nic z tego nie będzie Dzisiaj coś jeszcze strzelę Jutro powinienem pokazać nowe foto...

Strona 166 z 312 PierwszyPierwszy ... 66116156164165166167168176216266 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów