Strona 151 z 312 PierwszyPierwszy ... 51101141149150151152153161201251 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 501 do 1 510 z 3111

Wątek: Pierwsze kroki z portretem prosze o wskazowki

Początki nałogu Awatar allgsm
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez orzeh Zobacz posta
    idziesz w kierunku plastik - fantastic, niestety...

Niestety bo to zle ? czy niestety bo nie lubisz plastik fantastik ? ;-)
    http://www.tomaszgruszecki.com gg:1326595 Pozdrawiam.

Coś już napisał Awatar orzeh
    Miasto
    Bytom

Domyślnie

nie lubie gdy zdjecie przez nieumiejetne uzycie PSa wyglada plastikowo.
    Ostatnio edytowane przez orzeh ; 24-09-2008 o 15:58
    pozdrawiam
    orzeh

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allgsm.pl Zobacz posta
    Niestety bo to zle ? czy niestety bo nie lubisz plastik fantastik ? ;-)
    Twoje zdjęcie powinno zostać gdzieś podklejone, z tytułem "tak zdjęć nie obrabiamy". Według mnie obróbka tragiczna.
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robgr85 Zobacz posta
    Twoje zdjęcie powinno zostać gdzieś podklejone, z tytułem "tak zdjęć nie obrabiamy". Według mnie obróbka tragiczna.
    Mozna podpinac, a tak na marginesie PS-a bylo tu bardzo nie wiele.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Prosze tutaj z mniejsza iloscia PS-a, jedynie wysteplowane niektore "rzeczy" na twarzy i konwersja do BW plus lekkie podostrzenie aby zaakcentowac oko.

Ostatnio edytowane przez allgsm ; 24-09-2008 o 16:15 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

pierwsza wersja wyglada na bardzo agresywnie obrabianą (mimo iż piszesz że nie było wcale tam dużo obróbki).

Druga lepsza, nie wiem czy tylko mi to przeszkadza, ale chyba trochę za bardzo wybielasz białka oczu,
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robgr85 Zobacz posta
    pierwsza wersja wyglada na bardzo agresywnie obrabianą (mimo iż piszesz że nie było wcale tam dużo obróbki).

Druga lepsza, nie wiem czy tylko mi to przeszkadza, ale chyba trochę za bardzo wybielasz białka oczu,
    Przeuloaduje jeszcze fotki w domu, w pracy korzystam z bezprzewodowego internetu z Orange i czasami mam wrazenie ,ze przy uploadzie zdjec jakos kompresja siada.

Co do bialek oczu no wiesz, nauczylem sie wybielac i teraz pewnie szaleje, mysle ,ze kilka zdjec i mi przejdzie albo naucze sie panowac nad tym ;-) W drugiej wersji bialka nie byly wybielane.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez blum Zobacz posta
    to napisalem przeciez ze sie nie znam ale osobiscie wole "bardziejsze" nasycenie i w sumie to nie obrobka tylko suwaki :> na wlosach widac kolor, jezyk teraz zywszy, zabki przez to fajniej sie komponuja a ze podskoczyly kolorki na policzkach i pod okiem oraz koszulka juz biala nie jest to inna bajka bo rowniez do zrobienia.. myslalem, ze wiadomo ;-)

blum to co zrobiles temu dzieciakowi to krzywda z dobrej fotki ladnego dziecka wyszla brzydka fotka dziecka - ofiary przemocy w rodzinie - powychodzily plamy na policzkach i obok nosa- jak siniaki, oraz dolne powieki zmienily sie swym kontrastem i kolorami w worki po 12 rundach na ringu..... tak oto psuje sie zdjecia
    EOS 400d/BG-E3/kit/Canon 10-22 3.5-4.5/ Sigma 18-50 2.8 EX DG/Canon 70-200 F4 L/ Sigma 24-135 2.8-4.5/velbon sherpa 600r
    www.djmal.pl

Uzależniony Awatar Paenka

Domyślnie

allgsm ty się ciągle czymś wykręcasz:>
    w pracy się zdjęć nie obrabia bo
    a) w pracy sie pracuje
    b) sam przyznajesz ze warunkow nie masz, wiec po co czas i zdjęcia marnujesz?

Jak już obrabiasz fotki (skąd inąd fajne ujęcie) to obrabiaj je równo, bo to oko wygląda jak nie z tego zdjęcia. Daj kontraścik wszedzie albo nigdzie i bedzie dobrze.
    Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p

TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się

Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Paenka ale ja sie niczym nie wykrecam, a praca pozwala mi na bawienie sie fotkami ;-) no moze nei zawsze ale czesto ;-)

Ok wersja finalna, w PS-ie tylko kilka stepelkow doslownie moze 4, pozniej lekkie wygladzenie skory poprzez high pass + invert, krycie warstw na 20% tak wiec naprawde nie wiele, pozniej konwersja do BW i lekkie pododtrzenie oka. To wszystko !

Uzależniony Awatar tomdz
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Fota (kadr) fajna, ale oko nadal przeostrzone i za jasne. Ostrz na oddzielnej warstwie i później zjedź trochę z opacity. Dawałeś może filtr czerwony albo żółty przy konwersji? Jakoś nie leży mi ton skóry...
    Pomijając obróbkę, IMHO jedna z lepszych Twoich fotek. Pełny czad byłby z wiatrakiem z przodu
    Body, stałki, zoomik

Strona 151 z 312 PierwszyPierwszy ... 51101141149150151152153161201251 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów