Strona 145 z 312 PierwszyPierwszy ... 4595135143144145146147155195245 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 441 do 1 450 z 3111

Wątek: Pierwsze kroki z portretem prosze o wskazowki

Uzależniony Awatar Paenka

Domyślnie

Jeśli chodzi o doświetlenie i fakture skóry to ja uważam że jest jak najbardziej na plus. Ale kompletnie ten kadr odbiega od tego co nam pokazywałeś ze studia. A może przestań bawić sie w Psie kadrem tylko z góry robiąc zdjęcie odpowiednio wykadruj tak jak to dobrze wygląda. Zanim nacisniesz spust mozesz sobie objechac obiektywem w rozne strony i zobaczyc co najlepiej wyglada bo kadrowanie w Psie to juz chyba raczej ratowanie kadru.
    Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p

TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

ja najczęściej staram się szerzej kadrować i ew. potem poprawić kadr w programie graficznym. Wielka szkoda tego nadgarstka, bo modelka wyszła naprawdę ślicznie
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Bywalec Awatar RAdoCanon
    Miasto
    Rzeszow

Domyślnie

no coz zonka jak zwykle pieknie wychodzi faktycznie szkoda tego nadgarstka. Nie wiem czy tylko ja mam takie wrazenie, ale wydaje mi sie, ze nosek troche jej splaszczyles. Moze mi sie tylko wydaje albo na moim monitorze tak to wyglada.
    5dm2

Początki nałogu Awatar allgsm
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paenka Zobacz posta
    Jeśli chodzi o doświetlenie i fakture skóry to ja uważam że jest jak najbardziej na plus. Ale kompletnie ten kadr odbiega od tego co nam pokazywałeś ze studia. A może przestań bawić sie w Psie kadrem tylko z góry robiąc zdjęcie odpowiednio wykadruj tak jak to dobrze wygląda. Zanim nacisniesz spust mozesz sobie objechac obiektywem w rozne strony i zobaczyc co najlepiej wyglada bo kadrowanie w Psie to juz chyba raczej ratowanie kadru.
    Wiec tak ;-)
    Zegarek tez mi przeszkadza, musze nastepnym razem zwracac na to uwage, zdjecie z szuflady, niczym nie bylo doswietlane, dzien sloneczny i tyle ;-).
    C odo kadru tez sie zgodze szkoda lewej strony ale to nie bylo pozowane zdjecie tylko tak na szybko, zobaczylem i cyk. W Ps-ie sciolem troche gory i dolu, denerwowala mnie koszulka ktora miala, odwracala uwage ;-)
    I tym sie chyab rozni to zdjecie od studia, tutaj zero pozowania, w studio mozna sobie ulozyc modelke jak sie chce i spokojnie kadrowac ;-)
    http://www.tomaszgruszecki.com gg:1326595 Pozdrawiam.

Domyślnie

Jak wam sie takie podobają??
    Ostatnio edytowane przez pawello91 ; 20-09-2008 o 22:09

Uzależniony Awatar gunia1990
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

za ciemno!
    pierwsze jakoś dziwnie obrobione, za plastikowe
    drugie - za ciemne, ale kadr fajny.. no i obróbka też IMHO za plastikowa

Dopiero zaczyna

Domyślnie

No to ja tez cos pokaze, to jakby trudno bylo odgadnac moje pierwsze proby..

Ostatnio edytowane przez focs ; 20-09-2008 o 22:35
    40D - T17-50 f/2.8; C85 f/1.8; C430EX MkII; Benro 228n6 KS-0, YONGNUO OC-E3, CTR-301P trigger; Lowepro MicroTrekker 200

Domyślnie

IMHO troche nieostre ale źle nie jest

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomdz Zobacz posta
    Odchodząc trochę od omawiania konkretnych prac, mam pytanie natury ogólnej.
    Większość tu poleca pochmurny dzień jako sprzyjający robieniu portretów. Tymczasem, mimo iż może i faktycznie nie ma cieni czy kontrastów, taka aura sprawia mi kilka innych problemów
    Ogromna większość moich zdjęć tu pokazywanych czy na mojej stronie robiona jest właśnie przy chmurkach i jakoś nie mam takich problemów.
    Tylko weź pod uwagę to że są to chmurki a nie szarobure, 100% zachmurzenia niebo .

Cytat Zamieszczone przez focs Zobacz posta
    No to ja tez cos pokaze, to jakby trudno bylo odgadnac moje pierwsze proby..
    O ostrości już wspomniano a o kadrze powiem tyle że bardzo niezdecydowany. Nie wiedziałeś czy ciasno czy szeroko, czy pod skosem czy na wprost, czy z profilu czy na wprost, czy obok modelki czy znowu na wprost modelki - wszystko zrobiłeś w kadrze w pół kroku. Zostaw minimum miejsca nad głową by było ciaśniej, dorzuć odrobinę dekoltu, poczytaj o kompozycji (mocne punkty).

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Tak mi się coś zdaje, że jedziecie ulicą jednokierunkową i to do tego na jej początku stał znak, że ulica nie ma wylotu.

Strona 145 z 312 PierwszyPierwszy ... 4595135143144145146147155195245 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów