Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
Ano... a ja opiszę czego mi brakuje.
Kadry mocno takie sobie. Ani ciasne, ani szerokie, brak zupełnie kompozycji, a gdy brak pomysłu na kadr to niech chociaż zdecydowanie centralny będzie a nie tak... w pół drogi do nikąd.
Światło dobrze znalezione ale trzeba dociągnąć do końca.
Modelka na obu cały czas kieruje głowę do góry, a powina raczej na wprost czy lekko w dół, popróbować z przechyłem, z usmiechem i bez uśmiechu. Oprócz tego odrobina pudru i korektora pod oczy jeszcze nikomu nie zaszkodziła.
Karola ma bardzo ładne usta - niech spróbuje odpuścić malowanie oczu (co najwyżej raz jakimś delikatnym, nie kontrastującym ze skóra cieniem głasnąć i delikatnie tusz do rzęs) a podkreślić usta. Przy miękkim i ładnym świetle jak tu, z dopracowanym kadrem (nic w tle, żadnych napisów czy łańcuszków po rogach zdjęcia odciągających uwagę) - powinno być lepiej.

A tłumaczenie "bo to takie spontaniczne, nieprzygotowane ujęcia" już tyle razy było w tym wątku że spływa po mnie jak woda po kaczce - nie tłumaczyć się tak, bo albo oczekujesz krytyki albo pstrykasz ot tak sobie spontaniczne fotki i nikomu nie musisz ich pokazywać .

dzieki za uwagi fakt że mało sie pryzgotowałem do tych zjęc spodobało mi się światło i myślałem że to da dobry efekt no cóż trza się brać do dalszych prac więc niedługo dam na ruszt coś nowego...