Strona 117 z 312 PierwszyPierwszy ... 1767107115116117118119127167217 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 161 do 1 170 z 3111

Wątek: Pierwsze kroki z portretem prosze o wskazowki

Początki nałogu Awatar allgsm
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Co powiecie o takiej obrobce i takim kadrze ?

http://www.tomaszgruszecki.com gg:1326595 Pozdrawiam.

Dopiero zaczyna Awatar macieksob
    Miasto
    Kalisz

Domyślnie

dla mnie troche sztuczne przez obróbkę

Uzależniony Awatar FlatEric

Domyślnie

A mi tam się podoba - tylko zdecydowanie bym zblurował krawędzie ramion (i w ogóle trochę rozostrzył ten rejon - np. nad jej prawym ramieniem widać coś a la ślady pociągnięć), bo faktycznie nieco nienaturalnie to wygląda w kilku miejscach.

Pzdr

Grzesiu
    SX160 IS, a przedtem wadliwy A530 wymieniony w ramach gwarancji na wadliwy A550.
    Analogowy DeviantArt
    Wypociny formalne
    Wypociny techniczne

Uzależniony Awatar tomdz
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Nie wiem, na ile uwagi od osoby uczącej się będą dla Ciebie wartościowe, ale może na coś się przydadzą.
    Stosujesz strasznie agresywny blur. To oraz mocno wyostrzone oczy powodują wrażenie okropnego plastiku. Nie masz wrażenia, że oczy są nałożone na manekin? Mnie bardzo do gustu przypadła technika propagowana przez Vana, tzn. blur na nowej warstwie, domyślnie czarna maska i delikatnie o pędzelkiem nanosimy poprawki w miejscach, które tego wymagają. Ja zwykle stosuję pędzelek o maksymalnej miękkości, biały, flow maksymalnie 2-4%. Oczywiście malujemy nim po masce.
    Przegiąłeś też chyba z usuwaniem cieni pod oczami. Zabieg ten wykonuj zawsze na nowej warstwie i zmniejsz opacity, szukaj kompromisu między "ideałem" a naturalnością. U mnie najczęściej wychodzi to w granicach 40-60%.
    Body, stałki, zoomik

Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Na tym zdjeciu chcialem uzyskac troche plastikowy wyglad i wyeksponowac oczy. Nie stosuje Blur-a w poich zdjeciach, to zdjecie jest pierwszym gdzie sprubowalem to zastosowac.

Początki nałogu Awatar tom170
    Miasto
    Gogolin/Opole

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allgsm.pl Zobacz posta
    Co powiecie o takiej obrobce i takim kadrze ?
    Ja widzę tylko tyle, że ostatnie 20 zdjęc jakie wstawiłeś są bardzo podobne do siebie!!! Prawie ten sam kąt spojrzenia przyslona 2 podobne kadry inne tlo i światło bo tego nie sposób mieć identycznego. W każdym razie nie podoba mi się, że zdjęcia są do siebie non stop podobne. To, że jedna i ta sama osoba to można przeżyć... ale bez końca to samo mi by się już dawno znudziło :] Osobiscie to mi sie podobała w miare ta fotka z kucykami było chociaż coś innego i aż miło było spojrzeć na troche weselsze zdjęcie;]
    EOS 400D + KIT + 50mm f1.8 + 70-300mm F4-5.6 SIGMA APO DG MACRO + MiniTrekkerAW + Sherpa 600R no i 4GB karta

Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Ok a ta fotka w bw ?

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allgsm.pl Zobacz posta
    Ok a ta fotka w bw ?
    Znów to samo. Człowieku ludzie Ci piszą juz wprost, że do 20 zdjęć to samo a Ty dalej.
    Zaplanuj sobie wcześniej sesje ze szczegółami i próbuj to zrealizować a nie idziesz na spacer (bo akurat masz wolne)i strzelasz 1000 takich samych zdjęć. W taki sposób niczego więcej się nie nauczysz i jak widać utknąłeś w martwym punkcie. Czekamy na postępy na nowe pomysły.

--
    Robert.

Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CyberR Zobacz posta
    Znów to samo. Człowieku ludzie Ci piszą juz wprost, że do 20 zdjęć to samo a Ty dalej.
    Zaplanuj sobie wcześniej sesje ze szczegółami i próbuj to zrealizować a nie idziesz na spacer (bo akurat masz wolne)i strzelasz 1000 takich samych zdjęć. W taki sposób niczego więcej się nie nauczysz i jak widać utknąłeś w martwym punkcie. Czekamy na postępy na nowe pomysły.

--
    Robert.
    Cyber wiem i przyznalem sie ;-) Jak bys ogladal uwaznie to bys zauwazyl ,ze ta fotka juz byla ;-) Chodzilo mi o ocene kadru, obrobki i konwersji do BW ;-)

Początki nałogu
    Miasto
    okolice Kalwarii Zebrzydowskiej / Ireland

Domyślnie

Kadry robisz cały czas te same, nic nowego, czas na zmiany. Postaraj się.

Strona 117 z 312 PierwszyPierwszy ... 1767107115116117118119127167217 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów