bardzo cieżkie warunki sobie wybrałem na portret może następne bedą lepsze ,ogólnie podoba mi się w tym zdjęciu gra świateł i cieni
bardzo cieżkie warunki sobie wybrałem na portret może następne bedą lepsze ,ogólnie podoba mi się w tym zdjęciu gra świateł i cieni
Owszem, to by było super gdyby tylko było widać modelkęPrzy portrecie gdzie pokazujesz głównie twarz to twarz musi być dobrze oświetlona... Jeśli koleżanka np. stała by pod lampą(uliczną), przyjęłaby jakąś ekspresywną(?) pozę i ująłbyś całą sylwetkę byłoby super (sorry za fantazjowanie
) ;P
Może wróć w tamto miejsce z jakimś lepszym oświetleniem? Blenda, jakaś lampa porządna... Może nawet postawić z prawej strony samochód odpalić światełka i blendą odbićNo nie wiem... kombinuj... i rozluźnij jakoś tę modelkę
widać, że spięta i nie wie co ma ze sobą zrobić...
Ostatnio edytowane przez Bystry ; 20-08-2008 o 11:32
Co powiecie o takiej obrobce i takim kadrze ?
http://www.tomaszgruszecki.com gg:1326595 Pozdrawiam.
dla mnie troche sztuczne przez obróbkę
A mi tam się podoba - tylko zdecydowanie bym zblurował krawędzie ramion (i w ogóle trochę rozostrzył ten rejon - np. nad jej prawym ramieniem widać coś a la ślady pociągnięć), bo faktycznie nieco nienaturalnie to wygląda w kilku miejscach.
Pzdr
Grzesiu
SX160 IS, a przedtem wadliwy A530 wymieniony w ramach gwarancji na wadliwy A550.
Analogowy DeviantArt
Wypociny formalne
Wypociny techniczne