Strona 112 z 312 PierwszyPierwszy ... 1262102110111112113114122162212 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 111 do 1 120 z 3111

Wątek: Pierwsze kroki z portretem prosze o wskazowki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allgsm.pl Zobacz posta
    Kolejne:

Fota taka sama jak poprzednia ale tamta jest imho lepsza (ułożenie włosów)... A tu jeszcze oko rozmydlone przeszkadza... Ale to dziwne mi się wydaje... Jak się ostrzy na oko (czy gdziekolwiek) to GO powinna być chyba w dwie strony - dajmy na to 3cm do przodu i do tyłu(wgłąb zdjęcia) a tutaj jest tylko do tyłu? Czy mi się tylko zdaje czy tak faktycznie być powinno... (widać to dobrze na fotce z językiem który jest nieostry a włosy wgłąb są w GO i do dość spora ilość...)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Veldrin Zobacz posta
    Zolty zafarb przeszkadza.
    Ciagle mam widocznie problemy z monitorem. Fotka allgsm.pl wydaje mi sie za zimna, a moja niby ok.
    Moglby ktos wyregulowac ta zolc i wstawic tak zebym mial podglad 'po regulacji' ?
    Pozdrawiam
    Paweł Kasprzak

Początki nałogu
    Miasto
    okolice Kalwarii Zebrzydowskiej / Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bystry Zobacz posta
    Fota taka sama jak poprzednia ale tamta jest imho lepsza (ułożenie włosów)... A tu jeszcze oko rozmydlone przeszkadza... Ale to dziwne mi się wydaje... Jak się ostrzy na oko (czy gdziekolwiek) to GO powinna być chyba w dwie strony - dajmy na to 3cm do przodu i do tyłu(wgłąb zdjęcia) a tutaj jest tylko do tyłu? Czy mi się tylko zdaje czy tak faktycznie być powinno... (widać to dobrze na fotce z językiem który jest nieostry a włosy wgłąb są w GO i do dość spora ilość...)
    Głębia ostrości rozchodzi się 1/3 przed punktem ostrzenia i 2/3 za więc jeżeli robisz zdjęcie na małej GO z bliskiej odległości to te proporcje wyrażane są w mm albo cm, a jeżeli z większej odległości to nawet w metrach. Gdyby te zdjęcie przedstawiało całą postać + odrobinę podłoża przy tych samych ustawieniach przysłony to cała postać powinna znaleźć się w GO.

Domyślnie

Dziękuję za wyjaśnienie

Początki nałogu
    Miasto
    3Miasto

Domyślnie

allgsm.pl, masz calkiem fajna i atrakcyjna modelke (podobna nieco do Bullock), ale jak sie robi portrety (to takze do reszty), to dobrze wziac ze soba szczotke do wlosow, jakis cien, oblizac wargi i poprawic tuszem rzesy, oraz wygladzic brwi - strasznie to wali amatorka po oczach. Juz nie pisze o tym, aby jednak wziac wisazystke, ale to dobry pomysl, aby wziac na sesje jakas kolezanke, ktora potrafi sie malowac i 'poprawi' nam nasza modelke w akcji nieco..
    Co do wiekszosci portretow tu prezentowanych - za malo kobiet, za duzo dziewczynek - takie cos Wam sie podoba?? Ok...

Zdrowko

Początki nałogu Awatar allgsm
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lukep Zobacz posta
    allgsm.pl, masz calkiem fajna i atrakcyjna modelke (podobna nieco do Bullock), ale jak sie robi portrety (to takze do reszty), to dobrze wziac ze soba szczotke do wlosow, jakis cien, oblizac wargi i poprawic tuszem rzesy, oraz wygladzic brwi - strasznie to wali amatorka po oczach. Juz nie pisze o tym, aby jednak wziac wisazystke, ale to dobry pomysl, aby wziac na sesje jakas kolezanke, ktora potrafi sie malowac i 'poprawi' nam nasza modelke w akcji nieco..
    Co do wiekszosci portretow tu prezentowanych - za malo kobiet, za duzo dziewczynek - takie cos Wam sie podoba?? Ok...

Zdrowko
    Hmm no tak ,trzeba miec jeszcze taka kolezanke ;-) Za duzo dziewczynek ? Hmm stosujac gumki i kitki oto mi chodzilo, mi akurat to pasuje. Jeden woli bmw drugi malucha. Juz szykuje sesje pelna różu, slodkosci i niewinnosci ;-) Taki mam pomysl taki realizuje ;-)
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Ostatnio edytowane przez allgsm ; 18-08-2008 o 19:32 Powód: Automerged Doublepost
    http://www.tomaszgruszecki.com gg:1326595 Pozdrawiam.

Uzależniony
    Miasto
    Dolina Lina Na A

Domyślnie

Ok powiedzmy, że retouch według S.Kelbiego już opanowany, podstawowa wiedza o świetle również , pozostał Ci kadr, kompozycja, zadbanie o tło i pomysł typu
    sesje pelna różu, slodkosci i niewinnosci Taki mam pomysl taki realizuje
    .
    Podsumowując wszystko do kupy mam wrażenie, że utknąłeś w miejscu i nie potrafisz się z niego wydostać. Jeśli miałbyś uczyć się w takim tempie i oczywiście z takimi dobrymi efektami poszczególnych zagadnień i zasad, to zajmnie Ci to baaaardzo długo.... Mówiąc chamsko, wulgarnie i arogancko Zmień już płytę!

Domyślnie

Za duzo dziewczynek ? Hmm stosujac gumki i kitki oto mi chodzilo, mi akurat to pasuje.
    Chyba chodzi tu o moje panie ;P Ej no... Jak gustujesz w starszych to Twoja sprawa hihi Ja mam tylko koleżanki w swoim wieku czyt. lat 18...
    Ostatnio edytowane przez Bystry ; 18-08-2008 o 21:15

Początki nałogu Awatar allgsm
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kucza21 Zobacz posta
    Ok powiedzmy, że retouch według S.Kelbiego już opanowany, podstawowa wiedza o świetle również , pozostał Ci kadr, kompozycja, zadbanie o tło i pomysł typu .
    Podsumowując wszystko do kupy mam wrażenie, że utknąłeś w miejscu i nie potrafisz się z niego wydostać. Jeśli miałbyś uczyć się w takim tempie i oczywiście z takimi dobrymi efektami poszczególnych zagadnień i zasad, to zajmnie Ci to baaaardzo długo.... Mówiąc chamsko, wulgarnie i arogancko Zmień już płytę!
    Czekalem az ktos wybuchnie :smile: sam zauwazylem ,ze ciagle na jedno kopyto. Ale wychodze z zalozenia ,ze jedna rzecz trzeba przecwiczyc 100 razy wtedy bedzie sie ja dobrze wykonywalo ;-) Jak sie uczylem i ucze plywac na desce to tak samo, jeden manewr 1000 razy powtarzany wchodzi w krew i robisz juz go wtedy perfekcyjnie ;-) Ale rozumiem ,postaram sie nadac troche swiezosci w swoje fotki ;-) I mam nadzieje ,ze wkoncu wejdzie mi w krew perfekcyjne dobieranie przeslony ;-) Kucza ale moge jeszcze kilka z ostatniej sesji ? nie bic ;-)

Uciety lokiec i przygiete ucho ? Zle ?
    http://www.tomaszgruszecki.com gg:1326595 Pozdrawiam.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Za płytka GO. Jej prawe oko poza GO. Źle. :P

Strona 112 z 312 PierwszyPierwszy ... 1262102110111112113114122162212 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów