Strona 83 z 312 PierwszyPierwszy ... 3373818283848593133183 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 821 do 830 z 3111

Wątek: Pierwsze kroki z portretem prosze o wskazowki

Uzależniony Awatar myst
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

ehh kobietki...
    A przy okazji całkiem ciekawy portrecik palacza, ale myślę że by zyskał po przycięciu z prawej i z góry troszkę..
    5DII, 5D, 24L, 85L + dodatki.

Maciek Toliński

Początki nałogu Awatar allgsm
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tom170 Zobacz posta
    Zauważyłem, że jak masz na body 85mm... to prawie non stop jedziesz na 1.8 więc ciężko trafic w cokolwiek ;] Przy takiej odleglosci to pewnie przy F/3.5-4 byloby fajnie rozmazane tlo i oczy nos usta w GO :]
    Mam nadzieje ,ze w weekend uda mi sie to sprawdzic, i pochwalic ;-)
    http://www.tomaszgruszecki.com gg:1326595 Pozdrawiam.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    127.0.0.1

Domyślnie

A takie coś można nazwać portretem? Czy to raczej jakaś inna działka?

.

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bystry Zobacz posta
    Nie wiem dlaczego ale w poście nie znalazła się prośba o komentarz oczywiście
    Ja bym wolał jakoś tak (ciaśniejszy kadr i usunięte odbicie słońca z ramienia):

Uzależniony
    Miasto
    Dolina Lina Na A

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AmatorKrak Zobacz posta
    Watek przeczytałem, a teraz proszę o krytykę.
    Witam. W tym zdjęciu brak kontrastów, dziewczyna pozuje tak jakby nie chciała.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez myst Zobacz posta
    hm... czytam , czytam i czytam ten wątek i pomyślałem ze może do moich fotek też się jakieś niepochelbne opinie przykleić z pewnością moga, więc się wystawie

Niestety, ale za dużo detali tracisz w cieniach oraz poprzez przepały i to dyskwalifikuje to zdjęcie.
    Cytat Zamieszczone przez Bystry Zobacz posta
    Nie powiem pora jak najbardziej dobra na focenie plenerowe, niestety brak twarzy wzroku i kontaktu modelki z aparatem, wzrok spuszczony w dół nie daje mi żadnych odczuć. Widzę, że to teren górzysty, ale nie pasuje mi lecąca linia horyzontu.
    Ostatnio edytowane przez kucza21 ; 31-07-2008 o 00:53 Powód: Automerged Doublepost

Uzależniony Awatar tomdz
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gunia1990 Zobacz posta
    tomdz jak dla mnie to pokazujesz tu jedne z lepszych fotografii ( ps. ten kolega to całkiem całkiem przystojniacha - chce więcej! )
    Miło słyszeć po ostatniej zrąbce od Viteza (wiem, że zasłużonej) Postarałem się tym razem o lepsze światło. Ostatnio to było trochę na siłę, ale nie żałuję, bo dzięki temu oswoiłem sobie modeli. I tu podziękowania dla tych ostatnich, którzy zgodzili się na spotkanie o 7am... w sobotę :-)

A jeśli zaś chodzi o "kolegę", to chyba będę musiał ponegocjować z siostrzenicą

Cytat Zamieszczone przez myst
    A przy okazji całkiem ciekawy portrecik palacza, ale myślę że by zyskał po przycięciu z prawej i z góry troszkę..
    Dzięki za sugestię. Spróbowałem i faktycznie przyjemnie to wygląda. Fajny trójkącik wyszedł :-)
    Body, stałki, zoomik

Uzależniony
    Miasto
    Dolina Lina Na A

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomdz Zobacz posta
    Nałóg okropny (wiem, bo sam parę lat temu rzuciłem), ale foto mnie się podoba. A co Wy sądzicie?

Kurde no nie powiem. Wyszło dobrze. Ciekawi mnie jakie szkiełko w użyciu ... 85tka? W oczy rzuciło mi się czoło, troszkę jakby sobie skipował na ręke i wtarł to, konkretnie mówię o prawej stronie czoła modela. Ale poza tym nie mam żadnych większych zastrzeżeń.
    P.S. Faktycznie nałóg okropny.
    Ostatnio edytowane przez kucza21 ; 31-07-2008 o 01:02

Uzależniony Awatar tomdz
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

50-tka + odrobinę PSa (kolorki+kontrast). Nie wiem, czy myślimy o tym samym, ale z prawej strony czoła modela (lewej fotki) poszedł właśnie dymek, niestety w tym świetle praktycznie niewidoczny (poza tym czołem właśnie).
    Cytat Zamieszczone przez kucza21 Zobacz posta
    Nie powiem pora jak najbardziej dobra na focenie plenerowe, niestety brak twarzy wzroku i kontaktu modelki z aparatem, wzrok spuszczony w dół nie daje mi żadnych odczuć. Widzę, że to teren górzysty, ale nie pasuje mi lecąca linia horyzontu.
    Też miałem takie złudzenie, że przez cień wzrok ucieka na wzgórze, które wraz z linią horyzontu ściąga zdjęcie na prawo. Kadr piday'a jest chyba bardziej zbalansowany.
    BTW, polećcie, proszę, jakieś fajne materiały (pdf, linki, książki) o kompozycji.
    Ostatnio edytowane przez tomdz ; 31-07-2008 o 01:15 Powód: Automerged Doublepost
    Body, stałki, zoomik

Uzależniony
    Miasto
    Dolina Lina Na A

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomdz Zobacz posta
    50-tka + odrobinę PSa (kolorki+kontrast).
    1.8? czy 1.4?

Uzależniony Awatar myst
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kucza21 Zobacz posta
    Niestety, ale za dużo detali tracisz w cieniach oraz poprzez przepały i to dyskwalifikuje to zdjęcie.
    Ciekawe, bo akurat to o czym piszesz starałem się w nim kontrolować przepalona tak na prawdę jest biała szmatka i okno, natomiast detale w cieniach... no uszko w cieniu się zarysowuje i o to mi chodziło. Fotka zrobiona 10 minut po zachodzie słońca i mniejsze kontrasty nie wchodziły w grę - wcześniej było tylko jeszcze bardziej kontrastowo. Taki klimat tego wnętrza... Ale dzięki za uwagę!
    5DII, 5D, 24L, 85L + dodatki.

Maciek Toliński

Strona 83 z 312 PierwszyPierwszy ... 3373818283848593133183 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów