Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3111

Wątek: Pierwsze kroki z portretem prosze o wskazowki

Mieszany widok

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allgsm.pl Zobacz posta
    Nie wiem, Parteq, CyberR nie wiem poprosze jutro znajomego fotografa zeby mi to sprawdzil bo juz nie mam sily do tego irytuje mnie na maxa.

CybeR dlaczego wiesz ,ze tak wyglada w BW ? to znaczy jak ? Co jest zle ,wiecej szczegulow please ;-)
    Zobacz na kolor galek ocznych sa biale ? W zdjeciu dominuje jeden kolor. Latwo to poprawic klikajac np srodkowa pipetka curves w PS lub na poziomie wywolywania z RAW jesli tak robisz.

--
    Robert.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    jeszcze jedno czemu nad oczami widzimy taka biel ? to maikaż ?
    Ostatnio edytowane przez CyberR ; 27-07-2008 o 22:47 Powód: Automerged Doublepost

Początki nałogu Awatar allgsm
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

I takie rady lubie CybeR ;-)
    Tak lepiej ? :

Aha ,ta biel CybeR to swiatlo ,nie makijaz ;-)
    http://www.tomaszgruszecki.com gg:1326595 Pozdrawiam.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Tak lepiej ?

Niebo lepiej !!

Dziwne to swiatlo ale skoro tak piszesz

--
    Robert.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CyberR Zobacz posta
    Niebo lepiej !!
    Piekło gorzej! Wg mojego (skromnego, ale jednak) doświadczenia białka nie są dobrym materiałem na pobieranie WB. Wystarczy spojrzeć na top/koszulkę/co_ona_tam_ma_ubrane. Pierwsze zdjęcie : ubranie wyszło białe, ale faktycznie twarz ostro zaczerwieniona
    Drugie zdjęcie : białka białe, ale reszta ostro zielona.

Rada : albo ustawić ręcznie (nie wystarczy wprawa, trzeba mieć jeszcze oko ), albo ściągnąć czerwienie saturacją z pierwszego zdjęcia, albo policzyć średnią arytmetyczną pomiarów na białka i na ubranie

Początki nałogu Awatar allgsm
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

CybeR ano to swiatlo ;-) Generalnie zdjecie robione w pokoju ,nie dalo sie dzisiaj wyjsc na zewnatrz, mam zaluzje w oknie i tak sie nimi bawilem ;-) Powiem szczerze ,ze tak to wyszlo ,ze mozna sciemniac ,ze to makijaz ;-)
    Micles ,fakt troche zielenia zajechalo ,ale co do koszulki kolor trafiony ,ona nie byla biala a taka hmm lekko niebieskawa ;-)
    http://www.tomaszgruszecki.com gg:1326595 Pozdrawiam.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Piekło gorzej! Wg mojego (skromnego, ale jednak) doświadczenia białka nie są dobrym materiałem na pobieranie WB. Wystarczy spojrzeć na top/koszulkę/co_ona_tam_ma_ubrane. Pierwsze zdjęcie : ubranie wyszło białe, ale faktycznie twarz ostro zaczerwieniona
    Drugie zdjęcie : białka białe, ale reszta ostro zielona.

Rada : albo ustawić ręcznie (nie wystarczy wprawa, trzeba mieć jeszcze oko ), albo ściągnąć czerwienie saturacją z pierwszego zdjęcia, albo policzyć średnią arytmetyczną pomiarów na białka i na ubranie

Bzdura. Czy ja napisalem ze ma klinkac na galki oczne celem pobrania probki do balansu WB.
    Sciaganie saturacja czernieni to dosc prymitywne ale skoro tak piszesz Sa inne sprawdzone sposoby korekcji koloru ludzkiej skory polecam google + korekacja koloru lub tez materialy drukowane

allgsm: wywolaj dwa razy RAW raz bluzka powiedzmy biala a drugi jak ostatni. Polacz to w PS na warstwach i bedzie ok.

Uzależniony Awatar VanMurder

Domyślnie

Tak lepiej ? :

lepiej, ale pion zdecydowanie korzystniej wygląda - świetnie uchwyciłeś to pożądliwe spojrzenie

Uprawnienia umieszczania postów