Tak bardzo Ci doskwiera, że potrafię znaleźć niedociągnięcia techniczne w obróbce i czasem kompozycyjne w wątku Twojej galerii, że na siłę szukasz jakby tu się odegrać. Wyhamuj nieco z tym samouwielbieniem dla własnej osoby. Trochę się zagalopowałeś ze swoimi stwierdzeniami, które są czasem absurdalne. Mam tez wrażenie, że w wielu miejscach próbujesz "rzucać rękawicę", by wszem i wobec udowadniać swoją wartość. Nie dam się sprowokować mając na uwadze szacunek dla innych w tym wątku.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Gdybym miał opisać swoje wrażenia, to osobiście bardziej gustuję w ujęciach 4 i 5 ze względu na pewną naturalność, której brakuje w 1-3. W 1-3 modelka uparcie patrzy w obiektyw, przez co wnosi trochę sztywności. To takie pierwsze wrażenie. Co do innych aspektów, to 1- dałbym nieco szerzej, 2 - masz prześwietlenie na policzkach a drugi plan, choć rozmyty, posiada zbyt wiele szczegółów przez co obraz górnej połowy jest zbytnio przeładowany, 3 - nie wiem co napisać, jakoś mnie nie przekonuje, 4 i 5 można by nieco poprawić kompozycję, ale zdjęcia są ciekawe (5 - fragment krzesła zbędny w tle i cięcie na zgięciu łokcia - może więcej dołu by się przydało np., fajna tonacja kolorystyczna).
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
A gdzie to magicznemiejsce się znajduje?