Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3111

Wątek: Pierwsze kroki z portretem prosze o wskazowki

Mieszany widok

Uzależniony Awatar Paenka

Domyślnie

allgsm wydaje mi się, że ostrość ustawiasz/albo i nie ustawiasz w ogóle tak gdzi etrzeba. Na zdjęciu z parasolką ostrość trafiła w dłoń. Tak jak chłopaki radzą...odpuść sobie zdjęcia w słoneczny dzień. Ja to zrobiłam i póki co przepalenia mam tylko tam gdzie chciałam żeby były albo tam gdzie wiedziałam, że jej nie przeskoczę chcąc rozjaśnić odpowiednie partie kadru.
    Mam wrażenie, że na siłę kombinujesz aby jednak móc zrobić to zdjęcie mimo pełnego słońca: a to dopalanie, a to parasolka, a to cień a i tak nie wychodzi. Pamietasz zdjęcia żony które zrobiłeś na samym początku przy pięknym ciepłym , już chyba zachodzącym słońcu? Takie światło wykorzystuj...takie przepalenia są milsze dla oka niż taka biała oślepiająca mgławica. Taki ejest moje zdanie...z którym niekoniecznie trzeba się zgodzić
    Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p

TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Witam wszystkich. Chciałbym poddać Waszej ocenie moje fotki. Czekam na krytykę ;-)

1.

2.

3.
    C 5DII + C 7D + C 16-35/2.8 + T 28-75/2.8 + C 35L/1.4 + C 85/1.8 + 580EXII + 430EXII

Uzależniony
    Miasto
    Namysłów/Wrocław

Domyślnie

allgsm.pl nie znam się na portretach ale wydaje mi się ze to ty masz problemy z tym szkłem, miałem je w łapach dwa razy i dwa razy robiłem na F 1,8-2,8 i zawsze było piekielnie ostre tam gdzie ustawiłem. Myślę ze masz problemy z dobieraniem ostrości. Na wcześniejszych fotkach tez to widać.

Uprawnienia umieszczania postów