Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3111

Wątek: Pierwsze kroki z portretem prosze o wskazowki

Mieszany widok

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

W tym pomyśle chyba nie chodzi o to byście sobie posty nabijali jakimiś głosami, tylko by to ktoś ogarnął, zorganizował i rozpoczął .
    Jak zwykle proponuję by pomysłodawcy zakasali rękawy a nie "ja daję pomysł, ktoś niech go wykona".

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    W tym pomyśle chyba nie chodzi o to byście sobie posty nabijali jakimiś głosami, tylko by to ktoś ogarnął, zorganizował i rozpoczął .
    Jak zwykle proponuję by pomysłodawcy zakasali rękawy a nie "ja daję pomysł, ktoś niech go wykona".
    w sumie to mogę zacząć specjalnego bloga na potrzeby tematu, ale:

1. Nie wydaje mi się, że mam wystarczająco dużo wiedzy o portrecie aby organizować takie coś.

2. Jeśli znajdzie się ktoś chętny, jednocześnie mający doświadczenie w fotografii portretowej (wiedza teoretyczna, oraz doświadczenie) to chętnie (bez żadnego namysłu) WSPÓŁTWORZĘ wraz z nim ten projekt. Spokojnie mogę zająć się stroną techniczną. Potrzebny ktoś z doświadczeniem w temacie.

3. Jeśli pkt1 nie stanowi problemu, to mogę zacząć ten projekt już jutro. Fajnie by było aby ktoś doświadczony rozpisał jak taka 'nauka' powinna przebiegać, coś w stylu rozpiski kolejnych etapów ala:

1. 'portret w plenerze - aparat, model, fotograf. Bez flasha ani żadnych dodatków'
    2. 'portret w plenerze - aparat, model, fotograf, jeden reflektor'
    3. 'portret w plenerze - aparat, model, fotograf, jedna lampa flash'
    4. 'portret w plenerze - aparat, model, fotograf, lampa flash + reflektor'
    itd.

Jeśli jest ktoś zainteresowany to PW/mail/gg/skype. Im szybciej tym lepiej. Odpowiem najprędzej jutro z rana.
    Ostatnio edytowane przez robgr85 ; 02-04-2008 o 17:17
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

rlz
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Owszem nie chodziło mi o nabijanie postów ale chciałem w ogóle sprawdzić czy taki pomysł ma sens i jak zostanie przyjęty.
    Widzę że chętnych nie brakuje a pewnie z czasem ich przybędzie.

A jeśli chodzi o realizację tego pomysłu to do niej potrzebujemy m.in takich Użytkowników jak Ty Vitez :P z wiedzą i doświadczeniem którzy by nam pokazali jak coś zrobić i dali konkretne zadanie tak jak pisał robgr85.
    Myślę że początek i ukierunkowanie będzie najgorsze a potem już będzie lżej.

Dlatego żeby nie było bez konkretów chciałbym zaprosić do współpracy wszystkich doświadczonych użytkowników w tym Ciebie Vitez.

Myślę, że na początek można wziąść zadanie Van'a

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rlz Zobacz posta
    A jeśli chodzi o realizację tego pomysłu to do niej potrzebujemy m.in takich Użytkowników jak Ty Vitez :P z wiedzą i doświadczeniem którzy by nam pokazali jak coś zrobić i dali konkretne zadanie tak jak pisał robgr85.
    Myślę że początek i ukierunkowanie będzie najgorsze a potem już będzie lżej.

Dlatego żeby nie było bez konkretów chciałbym zaprosić do współpracy wszystkich doświadczonych użytkowników w tym Ciebie Vitez.

Myślę, że na początek można wziąść zadanie Van'a
    Ja nie mam na to czasu. Mam dość roboty z moderowaniem forum oraz w real life, więc tylko tu przypilnuję by inicjatywa poszła w dobrym kierunku a nie nabijania postów "jestem za" .

Uprawnienia umieszczania postów