W tym pomyśle chyba nie chodzi o to byście sobie posty nabijali jakimiś głosami, tylko by to ktoś ogarnął, zorganizował i rozpoczął.
Jak zwykle proponuję by pomysłodawcy zakasali rękawy a nie "ja daję pomysł, ktoś niech go wykona".
W tym pomyśle chyba nie chodzi o to byście sobie posty nabijali jakimiś głosami, tylko by to ktoś ogarnął, zorganizował i rozpoczął.
Jak zwykle proponuję by pomysłodawcy zakasali rękawy a nie "ja daję pomysł, ktoś niech go wykona".
w sumie to mogę zacząć specjalnego bloga na potrzeby tematu, ale:
1. Nie wydaje mi się, że mam wystarczająco dużo wiedzy o portrecie aby organizować takie coś.
2. Jeśli znajdzie się ktoś chętny, jednocześnie mający doświadczenie w fotografii portretowej (wiedza teoretyczna, oraz doświadczenie) to chętnie (bez żadnego namysłu) WSPÓŁTWORZĘ wraz z nim ten projekt. Spokojnie mogę zająć się stroną techniczną. Potrzebny ktoś z doświadczeniem w temacie.
3. Jeśli pkt1 nie stanowi problemu, to mogę zacząć ten projekt już jutro. Fajnie by było aby ktoś doświadczony rozpisał jak taka 'nauka' powinna przebiegać, coś w stylu rozpiski kolejnych etapów ala:
1. 'portret w plenerze - aparat, model, fotograf. Bez flasha ani żadnych dodatków'
2. 'portret w plenerze - aparat, model, fotograf, jeden reflektor'
3. 'portret w plenerze - aparat, model, fotograf, jedna lampa flash'
4. 'portret w plenerze - aparat, model, fotograf, lampa flash + reflektor'
itd.
Jeśli jest ktoś zainteresowany to PW/mail/gg/skype. Im szybciej tym lepiej. Odpowiem najprędzej jutro z rana.
Ostatnio edytowane przez robgr85 ; 02-04-2008 o 17:17
Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...
Owszem nie chodziło mi o nabijanie postów ale chciałem w ogóle sprawdzić czy taki pomysł ma sens i jak zostanie przyjęty.
Widzę że chętnych nie brakuje a pewnie z czasem ich przybędzie.
A jeśli chodzi o realizację tego pomysłu to do niej potrzebujemy m.in takich Użytkowników jak Ty Vitez :P z wiedzą i doświadczeniem którzy by nam pokazali jak coś zrobić i dali konkretne zadanie tak jak pisał robgr85.
Myślę że początek i ukierunkowanie będzie najgorsze a potem już będzie lżej.
Dlatego żeby nie było bez konkretów chciałbym zaprosić do współpracy wszystkich doświadczonych użytkowników w tym Ciebie Vitez.![]()
Myślę, że na początek można wziąść zadanie Van'a![]()