Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3111

Wątek: Pierwsze kroki z portretem prosze o wskazowki

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Tezet-gdynia
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Co by nie bylo, zdjecia nie sa nie ostre tylko poruszone, takie jest moje zdanie. Ostatnia fotka z tej sesji, prawe oko modelki, czyli z naszej perspektywy lewe, widac tam oswietlenie i poruszenie moim zdaniem, jest przesuniete z prawej gory w lewy dol albo odwrotnie

Początki nałogu Awatar allgsm
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Witam.

No to pojechaliscie ;-) Zartuje, wkoncu oto mi chodzi. Mam zamiar pozadne zdjecia zaczac pstrykac i mam nadzieje ,ze wasze komentarze i uwagi mi pomoga ;-)
    Adam Kasprzak dzieki za uwagi i podpowiedz z photoshopem, wyprobowalem ,fajnie wychodzi ;-) Co do zmeczenia modelki masz racje ,niestety praca praca a pozniej sa takie efekty ;-).

Co do uwag Vitez-a ,piszesz zebym zamieszczal zdjecia po obrobce, tylko ,ze fotograf moze byc marny a znac rewelacyjnie PS-a i zrobi z bardzo kiepskiego zdjecia artystyczna fotke. A ja chce abyscie ocenili i powiedzieli jak i co zle robie fotografujac a nie obrabiajac zdjecie w PS-ie. Ja przynajmniej tak to odczuwam ale moge sie mylic, wkoncu dopiero sie ucze ;-)

VanMurder dzieki, napewno odezwe sie na privie jak bede mial pytania ;-)

Oj dluga droga przedemna ,ale im trudniej tym ciekawiej ;-) i mam nadzieje ,ze wkoncu ta droga bedzie uslana dobrymi fotami ;-)

Pozdrawiam wszystkich.
    http://www.tomaszgruszecki.com gg:1326595 Pozdrawiam.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allgsm.pl Zobacz posta
    A ja chce abyscie ocenili i powiedzieli jak i co zle robie fotografujac a nie obrabiajac zdjecie w PS-ie. Ja przynajmniej tak to odczuwam ale moge sie mylic, wkoncu dopiero sie ucze ;-)
    Fotografowanie to cały proces. Nie tylko ustawienie kadru i parametrów naświetlania.
    Poczynając od przygotowań do sesji zarówno fotografa jak i modelki, kończąc na przygotowaniu efektu finalnego - zdjęcia w internecie czy odbitki.
    Jesteś pewien że na jakimkolwiek z tych etapów chcesz pokazywać półprodukt?

Jeśli tak to czy na pewno tak publicznie, gdzie każdy może to zobaczyć? Co na to modelka?

O obróbce w PS już są dziesiątki jak nie setki dyskusji.
    Dla mnie jest to taki sam element przygotowywania produktu finalnego jak kiedyś naświetlenie odbitki - we własnej ciemni lub, gorzej bo bez wpływu na efekt końcowy, oddanie filmu do labu gdzie laborant+maszyna wg własnego widzimisię 'obrabiała' zdjęcia za fotografa.
    Fotografia cyfrowa daje przewagę w tym temacie że możesz "naświetlić odbitkę" do samego końca panując nad jej końcowym wyglądem. I tyle. Reszta to zachowanie umiaru i zastosowanie własnego gustu.

Podałem ci lekturę - miłego czytania 8) .

Uprawnienia umieszczania postów