Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3111

Wątek: Pierwsze kroki z portretem prosze o wskazowki

Mieszany widok

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allgsm.pl Zobacz posta
    Zamieszczam kilka fotek ,bez obrobki. Mam nadzieje ,ze jakis postep jest ;-) Nie wiem czemu ale wydaje mi sie ,ze sa nie ostre
    Proponuję byś jednak zamieszczał efekt finalny. Fotki po obróbce, z jakich naprawdę jesteś zadowolony. Bo "bez obróbki" to ogólnie wcale nie powód do chwalenia się i po efektach widać niestety.

Modelka piękna - zasługuje na piękne efekty.

Musisz się postarać i przed sesją i po sesji.

Aha wiem ,ze powinnismy uzyc pudru ,ale nie mielismy ;-)
    To przestań inwestować tylko w swoje zabawki a trochę i w swoją żonę zainwestuj

Podkład Avon Perfect Wear lub Vichy Dermablend, komplet różnokolorowych cieni do powiek, maskara, odrobina różu i pudru, błyszczyk - to wszystko użyła Iza na tym zdjęciu: http://www.pbase.com/vitez/image/69434673 + zachodzące słońce i dzięki temu ja praktycznie nic do roboty nie miałem w Photoshopie...

A nie takie... domowe (specjalnie?) fotki walisz bez przygotowania.

A potem inwestycja "po sesji" czyli odrobina Photoshopa i książka Scotta Kelbiego "Fotografia cyfrowa edycja zdjęć" .

Jest tego warta a ty się postarać nie potrafisz... zależy ci na osiągnięciu ładnych portretów czy nie?

Początki nałogu Awatar ewa_olsztyn
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    To przestań inwestować tylko w swoje zabawki a trochę i w swoją żonę zainwestuj
    Podkład Avon Perfect Wear lub Vichy Dermablend, komplet różnokolorowych cieni do powiek, maskara, odrobina różu i pudru, błyszczyk (...)
    Vitez! No teraz to mi zaimponowałeś bardziej, niż w kotach - w życiu nie spotkałam się z taką znajomością rzeczy u faceta! "Avon Perfect Wear lub Vichy Dermablend" - o rany!
    To jak się będziemy mieli spotkać na jakimś plenerze - zainwestuję przedtem we fryzjera i kosmetyczkę zamiast w wymarzony 24-70! I w tych pudrach się podszkolę.... Tylko co ja zrobię z moimi super-foto-gumakami???

Bywalec Awatar unicorn78
    Miasto
    Pabianice, Cambridge

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ewa_olsztyn Zobacz posta
    Vitez! No teraz to mi zaimponowałeś bardziej, niż w kotach - w życiu nie spotkałam się z taką znajomością rzeczy u faceta!
    Też mnie to zastanowiło, ale nie chciałem kusić losu

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez unicorn78 Zobacz posta
    Też mnie to zastanowiło, ale nie chciałem kusić losu

Profesjonalizm Cię zaskoczył ?
    Trzeba się uczyć.
    Pozdrówka
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Bywalec Awatar unicorn78
    Miasto
    Pabianice, Cambridge

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez m_o_b_y Zobacz posta
    Profesjonalizm Cię zaskoczył ?
    Trzeba się uczyć.
    Pozdrówka
    Co innego miałem na myśli, ale to nie "hydepark" ok koniec tematu

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ewa_olsztyn Zobacz posta
    Vitez! No teraz to mi zaimponowałeś bardziej, niż w kotach - w życiu nie spotkałam się z taką znajomością rzeczy u faceta! "Avon Perfect Wear lub Vichy Dermablend" - o rany!
    Dziewczyna (była już) mnie tego nauczyła. Różnych rodzajów kosmetyków, co do czego itp. Najmilej wspominam ten Vichy... oj to był gładziutki, wspaniały podkład do zdjęć, ale każda sobie musi dopasować...wart ceny.
    A że efekt wielu z tych kosmetyków mogłem potem porównywać/podziwiać na zdjęciach to zapamiętałem co się przydaje w 'portretowym fachu'.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Dziewczyna (była już) mnie tego nauczyła. Różnych rodzajów kosmetyków, co do czego itp. Najmilej wspominam ten Vichy... oj to był gładziutki, wspaniały podkład do zdjęć, ale każda sobie musi dopasować...wart ceny.
    A że efekt wielu z tych kosmetyków mogłem potem porównywać/podziwiać na zdjęciach to zapamiętałem co się przydaje w 'portretowym fachu'.
    Dobrze sie od nich uczyć bo jak widać się to przydaje.

A urzywałeś sciereczek do usuwania tłuszczu z twarzy ?? Kiedyś na videocascie jakiegoś fotografa widziałem że stosuje jakieś chyba clean & Clear niezmywające makijażu tylko wchłaniające tluszcz.

Uprawnienia umieszczania postów