Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3111

Wątek: Pierwsze kroki z portretem prosze o wskazowki

Widok wątkowy

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paenka Zobacz posta
    Oh taak ALe jest bardzo właśnie..ten...intrygująco przez to, że tych ust nie widać. POzostają domysły...IMHO usta jak czereśnie. Tylko trochę za dużo blurowania a jeśli nie jest to blur dodany to i tak za dużo rozmycia (górna krawędz, i lewy bok).

Jest ciaśniutko...aż by się chciało kolejne z oddechem pełną piersią
    Tak dodałem bokeh - przysłona 4.0 więc blur pierwotnie nie był tak "agresywny". Co do kolejnego "z oddechem pełną piersią" muszę to uzgodnić z modelką ;-) A tak poważnie, to ciasny portret jest prostszy w wykonaniu, tak na dobrą sprawę więcej zależy od poprawnej obróbki twarzy, chociaż przyznam się że tu praktycznie nic nie ruszałem, bałem się infami za blur

Paenka dziękuję za pozytywny komentarz.

Djaras i nax - rozgryźliście mnie Panowie - to 430 EX II którą mam w stopce;-). Niestety warunki oświetleniowe były na tyle słabe, że już chciałem rezygnować z robienia zdjęć w ogóle ale w sukurs przyszła taka malutka quasi brama wykonana z cegłówki (niedaleko Zamku w Lublinie). Naturalnie nie miałem sumienia żeby skrzywdzić Małgosię flashem prosto w twarz dlatego poprostu go odbiłem od ściany po mojej lewej stronie, w zasadzie metodą prób i błędów udało mi się ustawić odpowiednio palnik (cała brama miała jakieś 2 metry szerokości). Nie gimnastykawał bym się aż tak bardzo gdybym miał zestaw mobilny i aktualnie czekam na parasolkę, statyw, kabel synchro. Z czasem może dokupię jeszcze jedną lampę. Niestety narazie nie stać mnie na inwestowanie w sprzęt, zajmuję się fotografią czysto amatorsko i tak ma pozostać. Pozdrawiam.
    Ostatnio edytowane przez Krzem ; 11-02-2009 o 11:02
    EOS 6D + EF 50 1.4 + 24-105 L 4.0 + 430 EX II + Velbon Sherpa 600

Uprawnienia umieszczania postów