Cytat Zamieszczone przez tomdz Zobacz posta
Masz rację, ale to by było możliwe parę lat temu (dziadek nie maluje już od paru lat po paskudnych złamaniach obu rąk). Teraz ze względu na jego słabe zdrowie, cieszyłem się, że choć na taki portret się zgodził. Obraz nie miał być tu tematem, po prostu chciałem go dodać jako jakiś element charakteryzujący, kim m.in. dziadek był (a przynajmniej z czym mi się kojarzy). Ale być może w myśl zasady "co za dużo to niezdrowo", przekombinowałem.
A co do dołu - co konkretnie jest nie tak? Chodzi o ułożenie nóg i PD?
Dziwnie poobcinane powinno być bardziej zdecydowanie obcięte także ten łokieć o którym pisał kolega..
Co do tematu odnośnie malowania itp. to chyba dziadek może utrzymać pędzel w ręce przez chwilę - absolutnie nie chodzi o to żeby coś malował tylko jakby stanął czy siadł przy obrazie bokiem postawionym i "symulował" malowanie albo coś pędzlem pokazywał i tłumaczył to by powiedziało dużo o nim i jego pasji, a tak to tylko jest kawałek obrazu jako nieciekawe tło i tyle, nic nie mówi o tym że dziadek malował a tyle że ma na ścianie w domu obraz którego nie zauważył fotograf i go krzywo obciął..