Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3111

Wątek: Pierwsze kroki z portretem prosze o wskazowki

Widok wątkowy

Coś już napisał Awatar Pavlik
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piasek1989 Zobacz posta
    teoria teorią a praktyka też musi być a żeby sprawdzić jak jedno ma sie do drugiego pokazujemy nasze zdjęcia wam lepiej doświadczonym do oceny i skomentowania. Na pewno też od razu po przeczytaniu tych książek dziadka nie robiłeś super wypasionych zdjęć tylko musiałeś pstryknąć kilka i przeanalizować je a faktycznie to powinno być inaczej.
    na marginesie powiem ze przeczytałem już kilka książek ale jakoś wydaje mi sie że konkretne uwagi na temat danego zdjęcia lepiej do mnie docierają powiem więcej czasem potrafię zrobić sobie notateczki z tego co powiecie
    zgadzam się z Tobą, praktyka musi być, to jasne. Chodzi jednak o to że na tym forum jest mnóstwo wiedzy (chociażby w tym wątku) i wskazówek jak pstrykać a mimo to ta wiedza jest nie wykorzystywana. Wrzuca ktoś fote, dostaje kilka uwag, co zrobić żeby było lepiej, jak skadrować, jaka obróbka, światło etc. kolejny wrzuca fote i olewa wszystki uwagi i wskazówki kolegów - tylko o to chodzi.
    Żeby było jasne ja też się uczę i zaliczam się do początkujących :smile: czytam z uwagą i próbuje focić, jak uznam że się nauczyłem pokaże swoje prace i poproszę o krytykę.

EDIT: sorki za OT w końcu wątek do nauki przeznaczony jest
    Ostatnio edytowane przez Pavlik ; 13-07-2008 o 19:41
    still learning...ale idzie jak krew z nosa ??:

pawellewandowski.com

Uprawnienia umieszczania postów