Wrzucam jeszcze raz..
Wrzucam jeszcze raz..
5D|5DmkII|14|35L|50|85|420EZ|580EXII|Velbon600R|No va200|CF30GB|
CED, bo mi się chyba monitor trzęsie, bo widzę nieostrości na pierwszych dwóch zdjęciach.
Wszystkie bardzo pozytywnie, chociaż zgadzam się z opinią, że dużo rozpraszaczy. A to bawienie się tonami, jakoś do mnie nie przemawia.
Ostatnie zaprezentowane wypada najlepiej.
jakieś tam canony
Nieostre, za ostre... Zdecydujcie sięPierwsze dwa są akurat w oko trafione na 2.8
Wszyscy mogliście tak od razu że za dużo się w tle dzieje, itd.Na następne spotkanie biorę coś dłuższego... :rolleyes:
No to dam wam jeszcze dyptyk
Ostatnio edytowane przez CrazyEyesDogg ; 06-05-2009 o 23:07
.
85-tka i to w okolicach pełnej dziury (mam i uwielbiam to szkło). Bardzo fajne ujęcie sawczuk.
Co do fotek CED'a i jego rozterek w oparciu o tzw. coś nie tak guni, to na "mój" nos (co zostało zauważone) masz ruszone te zdjęcia, dodatkowo też uważam, że masz za dużo "pstrokacizny" w tle, która skutecznie odciąga wzrok od głównego obiektu. Jak dodasz bardzo mały kontrast na twarzy, przez co lico zaczyna się mocno zlewać, to wzrok z automatu ląduje poza obiektem głównym na licznych kontrastowych drobiazgach. CED oglądając Twoje zdjęcia zadaje sobie pytanie co jest tłem, a co częścią przewodnią zdjęcia.
W fotce swaczuka, szczegóły twarzy dziewczynki też są mało kontrastowe (poza oczami) a nosek wręcz płynnie przechodzi w policzka, ale obrazu głównego tło nie przytłacza.
Oczywiście to tylko moje spostrzeżenia w ramach Twoich zapytań.
PS mój wywód CED był do Twoich poprzednich fotek.
Pozdr.
5D + grip + 50D + grip + C 70-200IS/2,8L + C 35/1,4L + C85/1,8 + C17-55/2,8 + 580 EX II + 430EX + slikpro330dx
panunaDzięki za wyczerpującą opinie. Ok, tyle mi starczy :-) do następnego razu wszystkim ;-)
.
rozjaśniasz białka? bo tutaj też coś mi nie pasuje...![]()
Kontrast w BW to ja lubie ALE...pamiętasz tutka Van Murder'a? Tam napisał zdjęcie bazowe powinno być mało kontrastowe.
Inna sprawa, że ilość detali tak jak djaras napisał oraz bokeh z jasnych pól przy takim dużym kontraście bardzo rozpraszają.
Tzn. tak teoria mówio praktykę mnie nie pytajcie;p
TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się