Page 156 of 312 FirstFirst ... 56106146154155156157158166206256 ... LastLast
Results 1,551 to 1,560 of 3111

Thread: Pierwsze kroki z portretem prosze o wskazowki

Początki nałogu Maggot's Avatar

witam
    wstep standardowy: fotografia interesuje sie od niedawna. Watek przeczytalem. Zdjec troche ostatnio popelnilem. Chcialbym robic je coraz lepiej. Prosze wiec o konstruktywna krytyke.

na poczatek 2 fotki kolezanki Hani:

pozdrawiam

Zablokowany

Mój strzał :

Pełne uzależnienie _igi's Avatar

Ciekawą urodę ma Twoja koleżanka, modelkę już sobie znalazłeś, teraz trza zdjęcia robić, bo widzę, że komponowanie masz już w miarę ogarnięte. Drugie schrzaniłeś, bo za małe ISO wrzuciłeś, na 5D już nieco poszaleć można, więc i do tych 1600 można by dotrwać bez większych problemów. A wtedy, zamiast 1/30, miałbyś 1/125 i zdjęcie nie byłoby poruszone.

_igi: tak wiem sporo podczas tamtego pstrykania fotek popsulem w wiekszosci z lenistwa, niedbalstwa itp (a teraz boli grrrr)

mam tez pytanie jak to jest z tymi cieniami pod oczami (np ostatnia fotka kol. Micles). tepic? czy pozwolic byc? w tym momencie pod wplywem lektury CB psuje kazdy cien jaki mi sie pod kursor nawinie. moze to fobia? a moze czas zapamiatac zeby zawsze miec ze soba blende?

Uzależniony Paenka's Avatar

to zależy od tego jak ty widzisz to zdjęcie W niektórych przypadkach usunięcie cieni spod oczu kompletnie zmienia osobę i przy okazji zdjęcie wygląda bardzo nienaturalnie Jesli nie są to rażące cienie, wyglądające jakby ktoś nie przespał kilku nocy to nie ruszaj ich
    Tzn. tak teoria mówi o praktykę mnie nie pytajcie;p

TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się

Uzależniony tomdz's Avatar

Micles, moim zdaniem leży balans bieli. Reszta na moje oko poprawna. Delikatne "przepały" na stroju, ale w normie, osobiście nie podzielam poglądu, że biel nie może miejscowo osiągnąć maksymalnego poziomu. Trzeba by tylko dodać trochę "puncha" (aż się prosi o mały burn+winietkę), bo tak jest jakoś tak normalnie... trudno opisać, ale pewnie sam wiesz, o co chodzi.
    Body, stałki, zoomik

Zablokowany

Quote Originally Posted by tomdz View Post
    Micles, moim zdaniem leży balans bieli.
    W którą stronę, bo jakoś sobie oka do WB jeszcze nie wyrobiłem, a na tym foto nie było na co pick'ować (może pick'ować na białka w oczach? :P)

hehe Paenka tylko jest jedna prawidlowosc:
    pierwszy rzut oka na fotke - cienie ok
    ale mysle "popsuje troche" no i zaczyna sie malowanie... blurowanie... na koniec wniosek podobny - bez cieni tez ok ale klikam jeszcze "cofnij" zeby porownac efekt przed i po. wtedy cien jakby nabiera intensywnosci i juz sie nie podoba...

Uzależniony tomdz's Avatar

Quote Originally Posted by micles View Post
    W którą stronę, bo jakoś sobie oka do WB jeszcze nie wyrobiłem, a na tym foto nie było na co pick'ować (może pick'ować na białka w oczach? :P)
    Ciężko tak bez rawa, ale na oko chyba za bardzo niebiesko i magentowo (spójrz na strój i dłoń modelki).
    Białka czasem działają, ale bardzo rzadko. I często 2 pixele obok dają zupełnie inny rezultat :-)
    Body, stałki, zoomik

Początki nałogu adino's Avatar

Quote Originally Posted by tomdz View Post
    Ciężko tak bez rawa, ale na oko chyba za bardzo niebiesko i magentowo (spójrz na strój i dłoń modelki).
    Białka czasem działają, ale bardzo rzadko. I często 2 pixele obok dają zupełnie inny rezultat :-)
    zdecydowanie za bardzo niebieskawo

Page 156 of 312 FirstFirst ... 56106146154155156157158166206256 ... LastLast