Strona 136 z 312 PierwszyPierwszy ... 3686126134135136137138146186236 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 351 do 1 360 z 3111

Wątek: Pierwsze kroki z portretem prosze o wskazowki

Początki nałogu Awatar allgsm
    Miasto
    Wrocław
    http://www.tomaszgruszecki.com gg:1326595 Pozdrawiam.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

To ostatnie już mi nie leży, mina pomimo że fajna, to sztuczna

Domyślnie

na pewno celowe :P

Początki nałogu Awatar endrju
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Patrząc na stosunek procentowy postów odnoszących się do konkretnych portretów proponuję przemianować wątek na [allgsm.pl] portrety i przenieść go do "Nasze fotografie" czy inne "Galerie użytkowników".

Jest co prawda kilka wyjątków, ale bez przesady, ludziki…
    C 5D + C 40D + S 8/3.5+ T 28-75/2.8 + C 50/1.4 + C 85/1.8 + Helios 58/2 + Tair 11-A 135/2.8
    &
    C 430 EX II + 2x4GB Ext III + 3x4GB Ultra II + dużo chęci + mało czasu... ;-)

:: Galeria zdjęć :: Prognoza pogody

Bywalec Awatar RAdoCanon
    Miasto
    Rzeszow

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allgsm.pl Zobacz posta
    -nos wyglada jakby byl tlusty
    -te 4 zeby nieladnie wygladaja...gdzie reszta?:P
    -pustka z prawej strony mi sie nie podoba, moze gdyby bylo tam wiecej wlosow to wygladaloby to lepiej...przynajmiej ja mam takie odczucie.

Poprzednie zdjecia bardziej mi sie podobaly, no ale sa gusta i gusciki
    Pozdrawiam
    5dm2

Uzależniony
    Miasto
    Dolina Lina Na A

Domyślnie

Wielu z was mówi jak to ciężko robi się zdjęcia w studio, a tu taki allgsm gdzie normalnie robi nudne zdjęcia z extramalnymi ustawieniami ni z tąd ni z owąd wyjeżdza z takimi zdjęciami. Więc teraz są dwie możliwości.
    a) właściciel studia bardzo pomógł koledze w ustawieniu świateł, aparatu i udostępnił modelkę
    b) praca w studiu jest bardzo łatwa i nawet amator jest w stanie bezproblemowo poradzić, a modelki przy takiej osobie jak allgsm dają z siebie wszystko

Oczywiście komentarz nie ma być formą złośliwości, a raczej moje niedowierzanie i podejrzenia, że zdjęcia są w 100% Twoim dziełem.

A same zdjęcia nie są takie dobre, po prostu na tle wcześniejszych prac kolegi wyglądają o dwie klasy lepiej .
    Ostatnio edytowane przez kucza21 ; 09-09-2008 o 01:49

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kucza21 Zobacz posta
    Wielu z was mówi jak to ciężko robi się zdjęcia w studio, a tu taki allgsm gdzie normalnie robi nudne zdjęcia z extramalnymi ustawieniami ni z tąd ni z owąd wyjeżdza z takimi zdjęciami.
    Wg mnie praca w studio jest łatwiejsza niż w plenerze a tym bardziej w domu. Wcześniej allgsm walczył ze światłem zastanym, nastawami aparatu (sporo poruszonych, ekstremalne czasy czy iso) i... modelką (nie ustawiał jej za dobrze).
    W studio... raz ustawione (w miarę szeroko) lampy, również raz nastawiony aparat i dość żywiołowa jak się wydaje modelka = lepszy efekt. Po prostu łatwiej.

Początki nałogu Awatar allgsm
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Widze nalezy sie kilka slow wyjasnienia ;-)

To byl moj pierwszy raz w studio, lampy ustawialem sam. Fakt wczesniej przeszedlem szkolenie na temat budowy lamp, jaki efekt daje kazda lampa itd.
    Modelka ,brala udzial juz w wielu sesjach, wiec praca z nia byla bajka. Generalnie uwazaj ,ze udana sesja to 50% zaslugi modelki.
    Pomysl z pistoletem byl w 100% moj ;-)
    Moje zdanie na temat studia ? Hmm moim zdaniem latwiej sie robi zdjecia ale studio daje tez wieksze mozliwosci, kreowania zdjecia. Kazda lampe mozemy przestawic, ustawic jak chcemy, wyregulowac jej moc itd. No a w plenerze ,przeciez nie zmniejszymy mocy slonca ;-) Fakt mozemy to robic w przenosni za pomoca blendy, schowac modelke pod galeziami drzewa, czekac az slonce schowa sie za chmurke no ale to wymaga czasu, i nie zawsze pozwaal nam zrobic zdjecie w mijscu w ktorym chcemy to zrobic ;-)
    Zobaczymy przy nastepnej sesji w plenerze, czy uda mi sie przeniesc doswiadczenie nabyte w studio do pleneru. Jedno wiem ,nie zrezygnuje ze studia a wrecz przeciwnie bede w ta strone szedl ;-)
    http://www.tomaszgruszecki.com gg:1326595 Pozdrawiam.

Domyślnie

Dla mnie bardzo super gdyby nie miala pod tym czerwonym NIC (chodzi o to niebieskie)...

Uzależniony
    Miasto
    Dolina Lina Na A

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allgsm.pl Zobacz posta
    Widze nalezy sie kilka slow wyjasnienia ;-)

To byl moj pierwszy raz w studio, lampy ustawialem sam. Fakt wczesniej przeszedlem szkolenie na temat budowy lamp, jaki efekt daje kazda lampa itd.
    Modelka ,brala udzial juz w wielu sesjach, wiec praca z nia byla bajka. Generalnie uwazaj ,ze udana sesja to 50% zaslugi modelki.
    Pomysl z pistoletem byl w 100% moj ;-)
    Moje zdanie na temat studia ? Hmm moim zdaniem latwiej sie robi zdjecia ale studio daje tez wieksze mozliwosci, kreowania zdjecia. Kazda lampe mozemy przestawic, ustawic jak chcemy, wyregulowac jej moc itd. No a w plenerze ,przeciez nie zmniejszymy mocy slonca ;-) Fakt mozemy to robic w przenosni za pomoca blendy, schowac modelke pod galeziami drzewa, czekac az slonce schowa sie za chmurke no ale to wymaga czasu, i nie zawsze pozwaal nam zrobic zdjecie w mijscu w ktorym chcemy to zrobic ;-)
    Zobaczymy przy nastepnej sesji w plenerze, czy uda mi sie przeniesc doswiadczenie nabyte w studio do pleneru. Jedno wiem ,nie zrezygnuje ze studia a wrecz przeciwnie bede w ta strone szedl ;-)
    Tak więc zwracam honor. Nigdy nie miałem do czynienia ze studiem, a kierowałem się opinią innych jaka praca w studiu jest ciężka.
    Sam zacząłem używać lamp, ale w plenerze i wydaje mi się to dość trudne - zmiana warunków pogodowych, kontrast tło - modelka, mieszanie światła zastanego z błyskowym czy operowanie GO + walka z czynnikami pogodowymi nie jest prostą sprawą do opanowania.
    Ostatnio edytowane przez kucza21 ; 09-09-2008 o 11:53

Strona 136 z 312 PierwszyPierwszy ... 3686126134135136137138146186236 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów