Strona 95 z 312 PierwszyPierwszy ... 45859394959697105145195 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 941 do 950 z 3111

Wątek: Pierwsze kroki z portretem prosze o wskazowki

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Karolina S. @ "Pomacaj szkło Sigmy" @ Kodak BW 400 CN (C-41), 300V i pewnie Sigma 70-200 2.8. Przysłona pewnie 2.8, a czasu to już nie pamiętam

Dla szumofobów : http://www.micles.neostrada.pl/cb/kl...s_filtered.jpg

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piero Zobacz posta
    mam nadzieję, że z czasem zaczniemy focić choć po części jak Van czy Vitez
    Mnie w to nie mieszaj . Ja jestem o wiele lepszym teoretykiem i krytykiem niż praktykiem. No ale też cały czas próbuję 8) .

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Hubson - jedynka i trójka są całkiem fajne, choć tą ostatnią trochę innaczej bym skadrował.
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Początki nałogu Awatar tom170
    Miasto
    Gogolin/Opole

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allgsm.pl Zobacz posta
    To nie pisz wcale, przeciez nikt Cie nie zmusza. Lepiej nie pisac nic niz pisac glupoty. Od tego jest Hydepark albo inne fora.
    Nie czepiaj się kolegów oni mają rację. Chcesz otrzymać opinie na temat zdjęc pogódź się z tym, że beda negatywne jak technicznie zdjęcie jest złe to co sie maja kadru czepiać? 1/8 sek to przy 50mm wyjdzie poruszone i tak przy 200 i 1/8 dobrze utrzymałeś ale nie jestes supermenem daj czas 1/320 i bedzie dobrze

PS. ostatnie Twoje 2 zdjęcia mi się podobają ale przedostatnie chyba lepsze
    Ostatnio edytowane przez tom170 ; 05-08-2008 o 13:48
    EOS 400D + KIT + 50mm f1.8 + 70-300mm F4-5.6 SIGMA APO DG MACRO + MiniTrekkerAW + Sherpa 600R no i 4GB karta

Domyślnie

Niepewnie wrzucam nowe wypociny

http://img93.imageshack.us/img93/923...srodku2ru0.jpg - coś pośrodku...

Nie mogłem się zdecydować co do kadru... Wrzuciłem 3 Choć osobiście podoba mi się najbardziej chyba ten najwęższy. Może jakieś inne propozycje? Mam podobno z tym niemałe problemy :/ Mogę wrzucić w kolorze jak się nie podoba b&w
    Ostatnio edytowane przez Bystry ; 05-08-2008 o 14:42

Dopiero zaczyna Awatar pafek
    Miasto
    Gródek

Domyślnie

Podoba mi się środkowe zdjęcie, uciąłbym może tylko prawej strony. Taka moja subiektywna ocena kadrowania. co do jakości chyba jest ok, twarz ładna, fajne spojrzenie, trochę niepewne.

Coś już napisał Awatar bejrut
    Miasto
    London/Tbg

Domyślnie

kolega allgsm to sie jednak uparl na ta brode:
    http://plfoto.com/1598410/zdjecie.html
    ale tam komentarze sa te same jak tu, moze myslal ze brac cb uwziela sie niego
    a propo fot widoczny progres a szczegolnie progres w obrobce.ostatnio zabralem sie za studiowanie calego watku i wyszlo mi z kolega chce wykonywac skomplikowane akrobacje lotnicze ale niechce wogole uczyc sie latac.mysle ze pora na chwile wziasc maly oddech przestudiowac wszystkie bledy i nie naiskac sie za mocno a efekty przyjda same

Początki nałogu Awatar allgsm
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bejrut Zobacz posta
    kolega allgsm to sie jednak uparl na ta brode:
    http://plfoto.com/1598410/zdjecie.html
    ale tam komentarze sa te same jak tu, moze myslal ze brac cb uwziela sie niego
    a propo fot widoczny progres a szczegolnie progres w obrobce.ostatnio zabralem sie za studiowanie calego watku i wyszlo mi z kolega chce wykonywac skomplikowane akrobacje lotnicze ale niechce wogole uczyc sie latac.mysle ze pora na chwile wziasc maly oddech przestudiowac wszystkie bledy i nie naiskac sie za mocno a efekty przyjda same
    Nie Bejrut nie myslalem ,ze sie brac z CB uwziela, jak dobrze poszukasz, to zobaczysz ,ze zawsze wystawiam i tu i tu fotki, szukam poprostu wszedzie gdzie sie da wskazowek i komentarzy na temat portretu. Co do brody, nie uwziolem sie poprostu tak to widzialem i tak skadrowalem, proste.
    http://www.tomaszgruszecki.com gg:1326595 Pozdrawiam.

Coś już napisał Awatar bejrut
    Miasto
    London/Tbg

Domyślnie

wydaje mi sie ze wygladzanie skory wychodzi ci czasem lepiej niz kompozycja w zwiazu z tym mam pytanie jaka technike stosujesz do wygladzania skory? moze byc na prive
    pzdr

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Widzę, że ciągle kadrujecie bardziej "do góry". Ja mam w drugą stronę, często mi się zdarza nieco za dużo czoła uciąć (chociaż, na szczęście coraz rzadziej) albo uszu ludzi pozbawiam. Strasznie dużo przydatnych rzeczy się tu można doszukać. Właśnie, doszukać, bo bajzel niesamowity jest :P
    Ostatnio edytowane przez _igi ; 05-08-2008 o 16:32 Powód: gwiazdki pousuwałem, coby Vitez'a nie drażnić :D
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Strona 95 z 312 PierwszyPierwszy ... 45859394959697105145195 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów