Gripped EOS 350d+KIT | Gripped EOS 33 | Sigma 70-300 APO DG | EF 50/1.8 | [M42] Jupiter 9 85/2 | [m42] Helios 58/2 (stary) | SmenaMacro(home made) | Speedlite 430EX | Velbon Sherpa 600r | Lowepro Stealth Reporter D200 AW | Skrzypce warte więcej niż cały ten zestaw![]()
:cool:
Fotki Digart
FOTOblog
Jak widzicie ? Wczorajsza sesyjka, bedzie wiecej z wczoraj ;-)
http://www.tomaszgruszecki.com gg:1326595 Pozdrawiam.
A co tej ładnej pani stało sie na pleckach? Nie znam sie ale to kadrowanie jakies do bani jest. Myśle ze Van miał racje, za bardzo chcesz zrobic skomplikowany kadr-> rece etc. Osobiście nie podoba mi się tez zakryte oko. Wygląda jak byś chciał je zakryć ale byś się bał. Lepiej zaczynaj od prostych. Ja tak robie![]()
Ostatnio edytowane przez dj_zibi ; 03-08-2008 o 21:35
Ostatnio edytowane przez marekk_ok ; 03-08-2008 o 21:58
40D|BG-E2N|70-200/2.8 IS L|24-105/4L IS|17-55/2.8 IS |85/1.8|50/1.4|430EX|580EX II|Sherpa 600R
A co powiesz kolego o portretowaniu w studiu ?? Tam to takie przesłony są raczej wskazane.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Naucz się korzystać z histogramu tutaj zdecydowanie prawa strona uciekła przez to przepalenia. Szczerze mówiąc ta konwersja BW nie przypadła mi do gustu. Ja wiem, że takowa jest w książce Scotta, ale jednak trzeba to wyczuć gdzie by najbardziej pasowała. I ja również napiszę, że kombinujesz z kadrem za bardzo myślę, żebyło by o wiele sympatyczniej gdyby zdjęcie było bez rąk.
Ostatnio edytowane przez kucza21 ; 03-08-2008 o 21:44 Powód: Automerged Doublepost
właściwie to nic nie powiem, bo nigdy nie zrobiłem zdjęcia w studiu, ale czy są wskazane? zależy od tego co chce się uzyskać![]()
350D
allgsm chyba lepiej by bylo gdybys w takim ulozeniu modelki dal jej wiecej oddechu z przodu kosztem tych pleckow,
inna sprawa to makijaz, w tym przypadku ust...do zdjec (poczytaj, w kazdym babskim pismie to pisza) do zdjęc, sesji błyszczyków nie używamy...do sesji MAT! ewentualnie opalizujace ale nie blyszczace
BTW widze, że z ostrością już nie ma problemów![]()
Ostatnio edytowane przez Paenka ; 03-08-2008 o 23:15
Tzn. tak teoria mówio praktykę mnie nie pytajcie;p
TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się
Hmm no kurcze Paenka a ja specjalnie kupilem ten blyszczyk ;-) Efekt mokrych ust ;-) Widzialem mnustwo takich zdjec gdzie usta byly wlasnie pokryte takim blyszczykiem ,echh ;-)
To wrzucam drugie:
http://www.tomaszgruszecki.com gg:1326595 Pozdrawiam.
Nie wiem co zrobiłeś z kolorem, jest "wyprany". Ta pani ma ładne usta ale nie na tym zdjęciuNysie ze dalej za dużo kombinujesz.
allgsm...ale to już wyzsza szkoły jazdy, cała koncepcja... naprawę sprobuj zrobić prosty a dobry portret
spojrz na ostatnie zdjecie swojej zony...podoba ci się jej cera?
nie ucinaj jej szyi, ma ladne wlosy to wyglada jak element jakiejs wiekszej ukladanki ale niedokonczonej
Tzn. tak teoria mówio praktykę mnie nie pytajcie;p
TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się