Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...
Van ciesze sie ,ze szatynkom i brunetkom jest trudniej robic zdjecia ;-) lubie wyzwania ;-) Dziekuje jak zwykle za uwagi i wskazowki. Co do aktow chlopaki pewnie beda, kiedy nie wiem ;-) narazie jestem w miare zadowolony ze swoich zdjec, kiedy beda one super wtedy moze wezme sie za nauke aktu bo mysle ,ze to jeszcze trudniejsza sprawa jak portret. Jak narazie cwicze dalej, podrzucam ostatnie dwa z serii ;-)
http://www.tomaszgruszecki.com gg:1326595 Pozdrawiam.
hmm.... a cóż Ta Twoja modelka wiecznie taka zamartwiona. mam na myśli ściągnięte brwi... to ostatnie byłoby fajne gdyby nie mina "nie chce mleka, mleko jest fuj"...
a tak przy okazji ja też cosik wrzucę... jedno narazie...
Madzia 350d + jupiter 85/2 @ 2.8
Ostatnio edytowane przez bruckner ; 24-06-2008 o 23:09 Powód: bad link
Gripped EOS 350d+KIT | Gripped EOS 33 | Sigma 70-300 APO DG | EF 50/1.8 | [M42] Jupiter 9 85/2 | [m42] Helios 58/2 (stary) | SmenaMacro(home made) | Speedlite 430EX | Velbon Sherpa 600r | Lowepro Stealth Reporter D200 AW | Skrzypce warte więcej niż cały ten zestaw![]()
:cool:
Fotki Digart
FOTOblog
Wszystkie robione 40D + 70-200 f4 L , mam jeszcze 85 1.8 ale jak kupilem elke to nie moge sie od niej oderwac ;-)
http://www.tomaszgruszecki.com gg:1326595 Pozdrawiam.
Wypowiem się na temat ostatniej foty. Moim zdaniem kadr skopałeś, brak jakiejkolwiek kompozycji. Wszystko jakby z innej bajki, spójrz głowa ukierunkowana w prawo następnie klatka piersiowa się cofa kierując się wskazówkami zegara i ni z tąd ni z owąd wystają dwie nogi którę są całkowicie gdzie indziej skierowane. Do tego wyciąłeś z tego kwadrat. Pamiętaj, że każda część ciała skąd się musi brać, a nie wyrastać z pod lub z nad zdjęcia, w sumie w tym pierwszym również kolano zabrałeś do kadru gdzie to w ogóle nic nie wnosi do zdjęcia. Generalnie staraj się o takie szczegóły dbać przy robieniu zdjęcia. Wiem, czasem ciężko o wszystkim myśleć tym bardziej kiedy jest się początkującym, ale jak nie uda się zawsze można przyciąć w PSie.