Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3111

Wątek: Pierwsze kroki z portretem prosze o wskazowki

Widok wątkowy

Uzależniony
    Miasto
    Dolina Lina Na A

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez regnar Zobacz posta
    Tak, zgadzam się. Ale z drugiej strony to, jak sam temat wskazuje "Pierwsze kroki z portretem - proszę o wskazówki" , a nie "galeria mistrzów portretu". Łatwo powiedzieć przeczytać wątek i do wszystkiego się zastosować... Ciężej z wykonaniem. Nie usprawiedliwiam się, bo sam jeszcze tu nic nie wstawiłem :smile: Ciąglę się uczę i wstawię tu wykonany przezemnie portret dopiero jak sam nie będę miał do niego żadnych zastrzeżeń.

A tych "gniotów" jeszcze tak dużo tu nikt nie wstawia, żeby rwać sobie włosy z głowy. Więcej luzu i nie spinajcie się tak... pozdro
    Tak, ale fajnie by było jakby ktoś wystawiał zdjęcia, kiedy jest świadomy pracy którą włożył w zrobienie zdjęcia i przełożoną teorię na praktykę. Ja proponuję każdemu z początkujących zrobić tak. Robimy zdjęcia według wskazówek podanych w tym wątku, następnie szukamy tego NAJ - Mam na myśli NAJ technicznego, a nie to, że "według mnie to zdjęcie ma coś w sobie" oraz mam do niego santyment ponieważ było robione mojej siostrze/synowi/żonie itd itp. Po tym jak już mamy to zdjęcie NAJ, czekamy 3 dni po czym wertujemy szybciutko wątek i czytamy uwagi. Jeżeli te uwagi nie dotyczą naszego zdjęcia śmiało wystawiamy, czekamy na opinie, cieszymy się zdobytym komentarzem i kolejną wiedzą z zakresu teorii.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Co do zdjęć wystawionych przez goomis to :
    1. Portret nie lubianych przez Viteza dziurek od nosa:P, nie jest najlepszym rozwiązaniem. Chcamy widzieć oczy twarz, uśmiech, a nie czy jest czysty czy też nie nos. Myślę, że takie coś jest dopuszczalne, ale tylko wtedy jak postać zajmuje mniejszą część kadru i głównym zamierzeniem fotografii jest pokazanie, lekkości, wietrzności, subtelności lub po prostu tym co w danym momencie robi.
    2. Nie martw się nikt by Ciebie nie posądził o to, że było wklejane. Zdjęcie typowe, jakich jest setki, co prawda dobrze technicznie, ale bez polotu. Więcej uwagi na szczegóły. Czemu szampan jest z boku pokazany. Dlaczego butelka jest zamknięta?? Myślę, że bardziej podsyciło by scene gdyby coś w kieliszka było nalane. Moim zdaniem babciny koc też nie zdał się tu, lepiej byłoby się go całkowicie pozbyć. Pan młody troszkę sztywno wyszedł.
    Reszte napiszą inni bardziej doświadczeni.
    Ostatnio edytowane przez kucza21 ; 23-07-2008 o 11:20 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów