Strona 89 z 282 PierwszyPierwszy ... 3979878889909199139189 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 881 do 890 z 3111

Wątek: Pierwsze kroki z portretem prosze o wskazowki

Mieszany widok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bejrut Zobacz posta
    kurcze niektorzy uczepili sie tych dziurek w nosie jakby to conajmniej odbyt byl
    nie chodzi o czepianie się. fotografia w większości, a już na pewno fotografia portretowa, to umiejętne "oszukiwanie", czy raczej pokazywanie lepszej, atrakcyjniejszej strony tego co pokazywane (nawet jeśli to krew, hałdy żużlu albo wspomniany przez Ciebie element ciała, powszechnie uznawany za mało atrakcyjny ;-) ) w dużej mierze o tym jest dyskusja na ponad 100. stronach tego wątku.

Cytat Zamieszczone przez Bystry
    Hmmm... Nie zwróciłem na to uwagi ale masz rację. Coś się z noskiem porobiło... Z tymi dziurkami od nosa to mi się wydaje, że lekka przesada ;P Czasami to wygląda normalnie/dobrze jak widać trochę a czasami nie da się zrobić niektórych ujęć żeby nie było ich widać... Wrzuciłem wcześniej dwa zdjęcia na których było widać i trochę i dużo I podobały się Najważniejsze chyba to żeby nie było widać, delikatnie mówiąc, za dużo :P

Miło, że Twój pierwszy post dotyczył mojego zdjęcia ;P Witamy (wrzuć coś )
    jak by na to spojrzeć "obiektywnie", to większość prowadzonej tu dyskusji to przegięcie. subiektywnie zaś można dzięki uwagom innych osób zauważyć to co się samemu pominęło. i czasem się z tym zgodzić i spróbować wykorzystać w praktyce. innymi słowy, jeśli na zdjęciu będą dziurki w nosie to nie koniec świata, ale jeśli by się dało to trzeba spróbować bez nich.

dzięki za zachętę. myślę, że niebawem coś wrzucę

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bejrut Zobacz posta
    kurcze niektorzy uczepili sie tych dziurek w nosie jakby to conajmniej odbyt byl
    Dosłownie to może nie ale ogólnie taki jest właśnie sens. Portrety powinny wyglądać atrakcyjnie. Ani doskonale widoczne dziurki od nosa ani odbyt - nie wyglądają na zdjęciu atrakcyjnie. Owszem, są tacy, którym to nie przeszkadza, ale operujemy tu pewnymi standardami, poradami ogólnymi.
    Jak fotograf sie uprze to może olać komentarze odnośnie dziurek od nosa "bo mu się tak podoba" i jest OK - niech sobie tak robi, ale niech to robi w świadomości że wobec standardów, kanonów, no ogólnie że większości oglądających się to raczej nie spodoba. I tu następuje moment decyzji - czy fotograf robi tylko dla siebie czy też by innym sie podobało. Ja sam robię raczej tylko dla siebie ale nie odrzucam kanonów i dość dobrze o nich pamiętam .

Domyślnie

Dobre podejście...

To teraz bez dziurek ale i bez oczu ;P

Uzależniony

Domyślnie

Ale ona sie smieje

Domyślnie

Cudnie, prawda ;P ?

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cudnie, tylko czoło ma jakieś takie płaskie. Chyba wolę dziurki... W nosie, oczywiście

Domyślnie

btw... zero retuszu tutaj

I nie komentujcie tylko modelek ;P Wrzucam żeby oceniano zdjęcie :]

Uzależniony Awatar gunia1990
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

mnie jakoś by pasowąło z półprzymkniętymi oczyma, tak coś typu nieśmiale spojrzenie itp.

Początki nałogu Awatar allgsm
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Kadr nie ruszany, prosto z puchy. Ech przepalony nos ??: wciaz cwicze i cwicze.

http://www.tomaszgruszecki.com gg:1326595 Pozdrawiam.

Uzależniony
    Miasto
    Dolina Lina Na A

Domyślnie

[QUOTE=allgsm.pl;513466]Kadr nie ruszany, prosto z puchy. Ech przepalony nos ??: wciaz cwicze i cwicze.

Coś nie tak masz chyba, bo u mnie nie ma nic przepalonego.......
    Kadr wydaję się ok, chociaż ja bym widział bardziej zamknięty, czyli w pionie.
    Może czepialsko, ale pierwszy kosmyk jest nie ostry troszkę mi to nie pasuję. Jak pisałem światło jak najbardziej ok. Widać, że Twoja kobieta się rozkręca wraz z Tobą.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Bystry Zobacz posta
    Zmagań z kadrem ciąg dalszy
    Popracuj również nad światłem.
    Ostatnio edytowane przez kucza21 ; 17-08-2008 o 21:32 Powód: Automerged Doublepost

Strona 89 z 282 PierwszyPierwszy ... 3979878889909199139189 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów