[QUOTE=myst;506215
Co prawda nie wiem czy są to portrety w rozumieniu tego wątku (bo nie są to 'matki żony i kochanki' tylko artyści) ale wstawiam[/QUOTE]
Ale czy są pozowane?? Czy po prostu z koncertu bo w drugim wypadku zeliczyłbym to raczej do reportażu.
Co do samych zdjęć nie wiem skąd ta tendencja do ucinania, palców, ucha... Drugi kadr zdecydowanie lepszy, mimo to jakoś te zdjęcia mnie nie przekonują. Moim zdaniem w pierwszym muzyk gitarzysta pokazuje jak się wczuwa w role grajka Ty powinieneś to podkręcić np. jeszcze większym kontrastem. Ah i wracając do naszej poprzedniej wymiany zdań to według mnie tam gdzie są ukazane emocje tło jest podrzędną częścią zdjęcia i to należało eksponować czyli w tym wypadku odciąć tło od fotografowanej osoby
Ostatnio edytowane przez kucza21 ; 01-08-2008 o 11:08
Tzn. tak teoria mówio praktykę mnie nie pytajcie;p
TU możesz przypuścić atak odwetowy, nie krępuj się
Z całym szacunkiem, ale Van pokazywał foty i jego komentarze wynikały raczej z praktyki niż z czytania książek i forum... Ale Twoje komentarze są czysto książkowe, więc już się kawałki układanki składają i wszystko wyjaśnia
Skoro z powodu palców tak cierpicie to może to będzie lepsze ? :
5DII, 5D, 24L, 85L + dodatki.
Maciek Toliński
Jest znacznie lepsze może jest bardziej poruszone nie poprzednie, ale moim zdaniem to wyzwala jeszcze więcej emocji. Również dodam, że widać znacznie bardziej kontrastowe światło za czym idzie zdjęcie zdaje się żywsze.
P.s. Z tym, ekspertowaniem to oczywiście była ironia zamieniona na żart.
P.s.2 Nie czuję się ekspertem, komentuje bo jest to lepsze niż ignorancja. Możecie czytać brać do siebie moje uwagi lub po prostu je olać.
To na tyle OT na temat moich wypowiedzi.