Strona 7 z 312 PierwszyPierwszy ... 567891757107 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 3111

Wątek: Pierwsze kroki z portretem prosze o wskazowki

Pełne uzależnienie Awatar kami74
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez drakon Zobacz posta
    Dołączę jedno pytanie amatora jesli mozna: Zauważyłem że większosć portretów ma uciętą górę głowy czy to jest jakas zasada, czy kierujecie się tu większym zbliżeniem?
    Przy bliskich portretach jesli chcemy umiescić oczy w mocnym punkcie to trzeba ciachnąć co nie co.
    5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
    MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Początki nałogu Awatar allgsm
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Myslalem nad jasniejsza 70-200 ,ale roznica w cenie jest dosyc duza, no ale zobaczymy moze sie uda ;-) Jak narazie za namowa kolegow, zakupilem sobie lekture na swieta Scotta Kelbiego "Fotografia cyfrowa, edycja zdjec" ;-) Ciezko bylo znalesc ale sie udalo. No i moze dzieki niej wrzuce wkoncu zdjecia po obrobce w PS-ie jak sugerowal Vitez ;-)
    http://www.tomaszgruszecki.com gg:1326595 Pozdrawiam.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

bierz 70-200/4. do amatorskiej fotografii w zupelnosci wystarczy.
    to swietne szko, w dodatku nie traci na wartosci za bardzo, wiec jak kiedys zdecydujesz sie na jasniejsza wersje.. ciemniejszy sprzedasz, dolozysz "kilka" zlociszy i bedziesz mial /2.8
    ponizej przyklad z wersji ciemniejszej..
    30D, parametrow nie pamietam - pewnie cos pod 200mm, blisko pelnej dziury + peesa tyci
    pzdr
    5D2 +g | 5D2 +g | 5D +g | 15/2.8 | 24/1.4 | 35/1.4 | 50/1.4 | 85/1.8 | 70-200/2.8 IS | 3x 580EX II | itede... itepe

Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Wrzucam kolejne ;-) wkoncu pojawia sie slonce i mozna w plenerze poszlaec ;-) Nie wiem ja kwam ale mnei denerwuje tak kurtka na zdjeciu ;-) No ale za zimno jeszcze na rozbieranki, tym bardziej w lochach w ktorych bylo robione zdjecie ;-)

Ech troche jakosc dostala przy kompresji.

klopocisko
    Guest

Domyślnie portret - porady

drodzy forumowicze,

zwracam sie z prosba o pomoc, od jakiegos czasu dziewczyna molestuje mnie zeby zrobic jej jakies ładne zdjecia, niestety jak widze nie jest to w cale takie łatwe.

Starałem sie znalezc cos na necie, niestety bez powodzenia, czy w zwiazku z tym mogłbym prosic wszystkich ktorzy moga, o dołaczenie w tym poscie linków, tytuły ksiazek zwiazanych z portretem, badz moze jakichs porad od siebie.

z góry dziekuje

Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Witaj.

Bez zakladania nowego watku mogles poprostu zerknac tutaj http://canon-board.info/showthread.php?t=30957

To nie auto reklama ;-)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allgsm.pl Zobacz posta
    ... No ale za zimno jeszcze na rozbieranki, tym bardziej w lochach w ktorych bylo robione zdjecie ;-)
    a nie można było trochę rozgrzać modelki ?
    Bieda przeczy matematyce; gdy się ją podzieli na więcej ludzi, nie staje się mniejsza. » Gabriel Laub

klopocisko
    Guest

Domyślnie

dzieki, czytałem wczesniej ten watek, ale chodzi mi o to aby na podstawie literatury, w internecie badz w ksiazkach, nie zaś na podstawie samych zdjec, nauczyc sie "co sie z czym je", poczawszy od sprzetu, ustawień, parametrów, kompozycji itp. Na pewno są jakieś ksiazki dotyczace portretów, badz artykuły w necie opisujace te wszystkie rzeczy od podstaw, problem jest w tym ze sam nic ciekawego nie wynalazłem, i był bym bardzo wdzieczny jezeli ktos by mogł sie podzelic w tym watku takowymi linkami:)

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allgsm.pl Zobacz posta
    Wrzucam kolejne
    Pytanie - kiedy zaczniesz nad światłem pracować?
    Nic na tym zdjęciu nie masz ciekawego (poza modelką którą pozdrawiam i chętnie bym porwał na sesję 8) ).
    No i powiedz skąd ta dłoń wyrasta tak znienacka?

Kadr, światło, no poćwicz jeszcze duuuuużoooo... ale pod warunkiem że wiesz co ćwiczyć i chcesz to ćwiczyć a nie "ot kolejny pstryk" .

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez klopocisko Zobacz posta
    od jakiegos czasu dziewczyna molestuje mnie zeby zrobic jej jakies ładne zdjecia
    Wyślij ją do mnie

niestety jak widze nie jest to w cale takie łatwe
    Bez przesady. Odrobina podstaw, kupa praktyki i ciupinka Photoshopa jako wisienka na torcie.

tytuły ksiazek zwiazanych z portretem, badz moze jakichs porad od siebie.
    Porad znajdziesz mnóstwo na forum - wystarczy słowo 'portret' wrzucić w wyszukiwarkę.

Książki:
    - National Geographic "Szkoła Fotografowania. Ludzie i portrety"
    - Michael Busselle "Portret doskonały"
    - Scott Kelby "Fotografia cyfrowa i edycja zdjęć" (to do tej wisienki...)

Strona 7 z 312 PierwszyPierwszy ... 567891757107 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów