ehh kobietki...![]()
A przy okazji całkiem ciekawy portrecik palacza, ale myślę że by zyskał po przycięciu z prawej i z góry troszkę..
ehh kobietki...![]()
A przy okazji całkiem ciekawy portrecik palacza, ale myślę że by zyskał po przycięciu z prawej i z góry troszkę..
5DII, 5D, 24L, 85L + dodatki.
Maciek Toliński
A takie coś można nazwać portretem? Czy to raczej jakaś inna działka?
.
50-tka + odrobinę PSa (kolorki+kontrast). Nie wiem, czy myślimy o tym samym, ale z prawej strony czoła modela (lewej fotki) poszedł właśnie dymek, niestety w tym świetle praktycznie niewidoczny (poza tym czołem właśnie).
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Też miałem takie złudzenie, że przez cień wzrok ucieka na wzgórze, które wraz z linią horyzontu ściąga zdjęcie na prawo. Kadr piday'a jest chyba bardziej zbalansowany.
BTW, polećcie, proszę, jakieś fajne materiały (pdf, linki, książki) o kompozycji.
Ostatnio edytowane przez tomdz ; 31-07-2008 o 01:15 Powód: Automerged Doublepost
Body, stałki, zoomik
Akurat z GO to z kitem nie poszaleję... Klimatyczne jest z BW bo taki charakter zdjęcia (ułożenie ciała głównie samo nasuwa BW...)... Moje jest w całkiem innym klimacie, takim wiejskim trochę i to mniej więcej chciałem uzyskać... Może po prostu jest takie zwyczajne i dlatego się średnio podobaklimat zdjęcia idealna konwersja BW, światnie dobrana GO.No dobrze... Wezmę sobie uwagi do siebie i następnym razem postaram się to zrobić lepiej.
Jedziemy dalej:
Pierwszy błąd jaki sam zauważyłem... Czy brakuje tu drugiego oka?
Edit: może znów kompozycja? może lepiej w kwadracie?
Ostatnio edytowane przez Bystry ; 31-07-2008 o 12:42
jak dla mnie za dużo góry i ujęcie trochę niefortunne, ja bym nie chciała widzieć moich dziurek od nosa... trochę wyżej i byłoby lepiej
A bylo o dziurkach w nosie i to w pierwszych postach.
No i po testach mojej 85 1.8 obiektyw do wymiany ;-(
http://www.tomaszgruszecki.com gg:1326595 Pozdrawiam.
Ok... To trochę inaczej...