Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3111

Wątek: Pierwsze kroki z portretem prosze o wskazowki

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomdz Zobacz posta
    Masz rację, ale to by było możliwe parę lat temu (dziadek nie maluje już od paru lat po paskudnych złamaniach obu rąk). Teraz ze względu na jego słabe zdrowie, cieszyłem się, że choć na taki portret się zgodził. Obraz nie miał być tu tematem, po prostu chciałem go dodać jako jakiś element charakteryzujący, kim m.in. dziadek był (a przynajmniej z czym mi się kojarzy). Ale być może w myśl zasady "co za dużo to niezdrowo", przekombinowałem.
    A co do dołu - co konkretnie jest nie tak? Chodzi o ułożenie nóg i PD?
    Dziwnie poobcinane powinno być bardziej zdecydowanie obcięte także ten łokieć o którym pisał kolega..
    Co do tematu odnośnie malowania itp. to chyba dziadek może utrzymać pędzel w ręce przez chwilę - absolutnie nie chodzi o to żeby coś malował tylko jakby stanął czy siadł przy obrazie bokiem postawionym i "symulował" malowanie albo coś pędzlem pokazywał i tłumaczył to by powiedziało dużo o nim i jego pasji, a tak to tylko jest kawałek obrazu jako nieciekawe tło i tyle, nic nie mówi o tym że dziadek malował a tyle że ma na ścianie w domu obraz którego nie zauważył fotograf i go krzywo obciął..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Uzależniony Awatar tomdz
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    Dziwnie poobcinane powinno być bardziej zdecydowanie obcięte
    W sensie po dłoniach? Miałem też takie kadry, nawet trochę lepsze, np. bez tego uciętego łokcia z prawej, ale nie mogłem jakoś zaakceptować ciachniętych dłoni...

Co do tematu odnośnie malowania itp. to chyba dziadek może utrzymać pędzel w ręce przez chwilę - absolutnie nie chodzi o to żeby coś malował tylko jakby stanął czy siadł przy obrazie bokiem postawionym i "symulował" malowanie albo coś pędzlem pokazywał
    No właśnie nie może ręki już unieść :-( Ale to już totalny off-topic. Uwagi przyjmuję z pokorą i następnym razem postaram się poprawić

Jeszcze tylko poproszę o krótką ocenę obróbki, bo ciut się tu bawiłem: dodge/burn, winitetka, podostrzone oczy, overlay z ziarnem, lekkie zejście w dół z saturacją przy delikatnym brązowawym zafarbie. Miało być nostalgiczno-subtelnie, ale czy się udało?
    Body, stałki, zoomik

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

W sensie po dłoniach? Miałem też takie kadry, nawet trochę lepsze, np. bez tego uciętego łokcia z prawej, ale nie mogłem jakoś zaakceptować ciachniętych dłoni...
    w sensie poniżej dłoni a z łokciem całym

No właśnie nie może ręki już unieść :-( Ale to już totalny off-topic. Uwagi przyjmuję z pokorą i następnym razem postaram się poprawić
    A to zmienia postać rzeczy.. nie wiedziałem, skoro tak to może jednak bez tego obrazu, ale dobra, nie czepiam się...

Jeszcze tylko poproszę o krótką ocenę obróbki, bo ciut się tu bawiłem: dodge/burn, winitetka, podostrzone oczy, overlay z ziarnem, lekkie zejście w dół z saturacją przy delikatnym brązowawym zafarbie. Miało być nostalgiczno-subtelnie, ale czy się udało?
    Mnie się podoba ale niech np. VanMurder się wypowie to będzie miarodajne bo na obróbce to ja się g.. znam..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Uprawnienia umieszczania postów