W zupełności się zgadzam. Po oglądnięciu fotki na monitorze, w domu zobaczyłem te dziwne kolorki z laptopa.
Unicorn, Dziękuje za krytykę i Twój czas na ocenę mojej pracy.
Od kilku lat staram sie czytac, oglądać i wprowadzać w życie to co sie nauczyłem.
Wiem, że tylko niektórzy mogą być artystami. Wiem też, że szczyty moich mozliwości to dobry technicznie warsztat czyli rzemieślnik. Nie przeszkadza mi to próbować polepszać swoich umiejetności. Więcej, bardzo lubie robić zdjęcia i to co mi daję te hobby.
BTW, w golfa gram jak ostatnia **** ale nie mniej uwielbiam grać i uganiać sie za piłeczka![]()
....
Przy zrobieniu powyższego zdjęcia wziąłem pod uwagę światło, ekspozycję, GO, "zloty podział", kąt. Próbowałem wdrożyć w życie wszystko co jest tutaj w tym wątku i nie tylko tutaj.
Niestety Twoja odpowiedź sprowadza się do "jest do ****". Zgodze się, że może byc źle obrobione zdjęcie. Tylko czy materiał wyjściowy "opłaca się” w ogóle obrabiać?. Tego juz nie ma. Czyli brak jest KONSTRUKTYWNEJ krytyki.
W razie czego daje link do zdjęcia które obrobiłem w PSie, w domu, na lepszym monitorze.
…Amen. Mówiąc za siebie, jeśli widziałbym te błędy nie pytałbym innych o wytknięcie ich.
Prosze o konstruktywną krytykę. Jest to taka krytyka która cos wnosi do tematu.
Krytyka w stylu "pędź sie łosiu" do mnie nie przemawia i nie wiem co mam z nia zrobić? Zaprzestać robić zdjęć, nie publikowac ich tutaj? A może po prostu publikować tylko to co już jest świetne? Tylko kiedy będe wiedział czy nie powielam (dla mnie nieznanych) błędów?
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Dla mnie to zdjęcie jest fajne. Jeśli brać pod uwage wszystko co przeczytałem to próbowałbym nie obcinać dziadkowi lewego łokcia.
Jeśli obraz jest częścią historii tego portretu to powinien również sie znaleźc na zdjęciu.
Pamiętaj tylko, że ja sam sie ucze i moja opinia może być odmienna od zawodowców lub artystów w tym forum