Witam wszystkichProszę o ocenenienie moich "portetów" jesli sie bedzie komuś chcialo
http://picasaweb.google.com/19poloni...ey=ULboNY-goYM
Są to moje 1 próby z takim typem zdjęc
Pozdrawiam
Witam wszystkichProszę o ocenenienie moich "portetów" jesli sie bedzie komuś chcialo
http://picasaweb.google.com/19poloni...ey=ULboNY-goYM
Są to moje 1 próby z takim typem zdjęc
Pozdrawiam
Do cholery ludziska zacznijcie czytać ten wątek zanim coś wrzucicie!!! To już się staje totalnie nudne - kolejny raz ktoś wystawia swoje gnioty robinie w pełnym (ostrym) Słońcu - jaja sobie robicie czy coś ...? i prosi o krytykę, ile razy można pisać to samo ... kolego pawello przeczytaj sobie choć troszkę teorii na temat portretu zanim wyciągniesz aparat i zaczniesz bezmyślnie pstrykać - czy jak wybierasz się na wycieczkę np do nowego miasta albo innego kraju to nie czytasz przewodników albo nie kupujesz mapy?
Vitez chyba będziesz musiał zacząć moderować ten wątek...
jestem za bo też mnie już wkurza to gnioto-pokazywanie nie macie sami dla siebie samo krytyki czy co nie wiedziecie ze te zdjęcia są słabe. przyznaje się pokazałem tu jedno zdjęcie lecz żałuje. bo pokazuje się dobre zdjęcia do oceny a nie zdjęcie bo zdjęcie każdy może zrobić a dobre zdjęcie tylko człowiek z wiedzą tak że czytajcie ten wątek i jak okiełznacie tą wiedzę co została to napisana będziecie już mogli pokazać swoje zdjęcia i będzie co komentować
50D+c17-55/2.8+c70-200/2.8+c50/1.8+c28/1.8+c430+2xyn460II+yn560III
Niekoniecznie moderować... ale ludzie wstawiający byle pstryki w ilosciach nadmiernych powinni być naprawdę jakoś kastrowaniRozumiem jedno zdjęcie ale nie odnośniki do galerii pstryków. Gdyby chociaż trochę wątku przeczytał ten ktoś kto dał linka na picassa google to wybrałby sie wieczorem na fotki albo schował w cieniu drzew (w lasku) i robił zdjęcia a nie w sloneczny dzien śmigał... nie piszę już tutaj o innych rzeczach o których było w tym wątku bo było tego za dużo :]
EOS 400D + KIT + 50mm f1.8 + 70-300mm F4-5.6 SIGMA APO DG MACRO + MiniTrekkerAW + Sherpa 600R no i 4GB karta
To jest całkiem fajne, choć chyba trochę niedoświetlone. Co do reszty pewnie usłyszysz to co większość z nas :-)
Body, stałki, zoomik
żeby nie doszło do tego, że nikt tu już nie wstawi zdjęcia...![]()
350D
Przyznam, że nie było mnie trochę na CB. Śledziłem ten wątek od samego początku, coś nawet powiedziałem itp. ale nie sądziłem, że zrobi się tu taka sieczka... Chciałem wstawic 2 foty ale teraz to już nie wiem bo zaraz będzie, że zdjęcia złe i po kiego tu wstawiam... Może zaryzykuje, najwyżej będzie jeszcze więcej dymu itp...
Tak więc:
1. Powstała spontanicznie podczas rowerowej wycieczki z moją dziewczyną. Niebo żółtawe specjalnie - takie oddziaływanie barw(Dopiero to pojmuje - dziewczyna mi to tłumaczyła bo ona z plastyka) chyba prawidłowo to zrozumiałem. Stwierdziłem, że skoro już miała żółtą koszulkę i się troochę zlewa ze zbożem to wyciągnę tak i niebo w tle.
2. Po prostu z pleneru ślubnego(nie nie jest wklejane :-P):
P.S. Mam monitor skalibrowany pod lab i nie mam czegoś takiego jak przełączanie się między profilami różnymi więc mogą byc za jasne bo mój lab jakiś ciemny( w sensie muszę rozjaśniac do druku ;-) )
Dobra to teraz czekam na zwyczajowe bęcki i mieszanie z błotem :-P
Ostatnio edytowane przez Goomis ; 23-07-2008 o 01:29
5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk
Ja jestem z tych uczących się ale jak widzę serię ostatnich zdjęć zaczynam poważnie obawiać się że osoby których cenię zdanie np. VanMurder przestaną tu zaglądać. Jak już ktoś wcześniej apelował wiecej samokrytyki. Zanim wyślesz zdjęcie porównaj je z tymi co są pozytywnie oceniane a jestem przekonany że nie wstawisz tu swoich. Naprawdę dajcie spokuj!!! po co prosić się cięgi jak można ich uniknąć wystarczy trochę krytycznego spojrzenia na swoje prace a na pewno wątek nie bedzie zasmiecany gniotami.
Apeluję więcej samokrytyki!!!
Tak, zgadzam się. Ale z drugiej strony to, jak sam temat wskazuje "Pierwsze kroki z portretem - proszę o wskazówki" , a nie "galeria mistrzów portretu". Łatwo powiedzieć przeczytać wątek i do wszystkiego się zastosować... Ciężej z wykonaniem. Nie usprawiedliwiam się, bo sam jeszcze tu nic nie wstawiłem :smile: Ciąglę się uczę i wstawię tu wykonany przezemnie portret dopiero jak sam nie będę miał do niego żadnych zastrzeżeń.
A tych "gniotów" jeszcze tak dużo tu nikt nie wstawia, żeby rwać sobie włosy z głowy. Więcej luzu i nie spinajcie się tak... pozdro