airhead - jaką definicję portretu wyznajesz?
airhead - jaką definicję portretu wyznajesz?
Ok - zaręczam, że zdjęcie nie było przypadkowe, a "dziewczyna" nie była zbyt chętna do współpracy przy fotce ;-)
Zapodam zdjęcie córki z ostatniego spaceru
Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com
Ciekawy rozkład GO.
a mi się nie podoba, na łokciach bardzo sztucznie
zresztą w poprzednim "marynarskim" zwłaszcza pod jej prawą ręką jakoś dziwnie
Rozmywasz w Photoshopie?
odjąłbym żółtego, poza tym rozmyciem to ok
dziwnie też zgrały się jasne plamy tła bo akurat z łokciem i czubkiem głowy ale to dzikie czepialstwo
a poprzednie dla mnie dobre, pani "kapral" (nie wiem jak to jest w marynarce) przedstawiona tak jak sobie takie wyobrażam, pewna siebie poważna profesjonalistka :wink:
Rozmyte w PS :wink: za bardzo mnie te łokcie raziły bedąc w polu ostrości (zapewne by to zostało od razu wytknięte - 100%
Co do plam, to dopiero po sesji zauważyłem jak się rozkładają - nie mam na to wpływu już obecnie.
A pani "kapral" skrzętnie unikała mojego wzroku i faktycznie prezentowała oficerski profezjonalizm w ignorowaniu fotografa :wink:
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Model doskonale wiedział, że mu robię portret. A im bardziej wiedział, tym bardziej mnie unikał.
Zresztą po kilku ujęciach "zwiał" z burty do nadbudówki okrętu i tyle go widziałem. :-(
Ostatnio edytowane przez candar ; 07-06-2010 o 23:29 Powód: Automerged Doublepost
Dawniej A1, F1N, EOS 50, 5, 3, 10D, 7D, 5D MARK I i II i III , M DYNAX 505si , 7000 i 8000i , P K1000, ME SUPER, SUPER A , Fuji X-E1, X-T1, X-T2 , Nex5, A7 I ,II i III. Nikon F-601, 801s , Z6obecnie: A7 IV , Nikon J1, Canon F1N , Kodak SIX20 , WELTI Ic i M42 moja strona II MM II IG II FB II 35photo II 500px II 1x.com
Już wiesz czemu napisałem "Ciekawy"? ^^Portret to dla mnie pokazanie wyglądu osoby + jej zainteresowań/cech charakteru/etc. Czyli dla mnie ten cały pusty modelkowy, żonowy, dzieciowy shit to zazwyczaj nie portret. Dlatego też od dawna unikałem publikacji w dziale "Człowiek/Portret". Dopiero te moje ostatnie BW ośmieliłbym się nazwać portretem, chociaż to i tak za mało.
Witam szanowne grono !
postanowiłem dodać coś od siebie....
Doświadczenia nabywa się z wiekiem. Szkoda tylko, że najczęściej bywa to wieko od trumny...
Mój chrzest bojowy. Jestem świadom kilku przepałów, ale postanowiłem z nimi nie walczyć - jak świeci słońce, to musi być jasno (nawiązując do "Misia").
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
Cały set na blogu: http://matusp.wordpress.com/2010/06/23/ania/