Histogram?
Histogram?
ale wg mnie to naświetlone jest ok, jak by było jaśniej to by była lewa strona przepalona już jest na granicy a prawa jest ciemna ale widać szczegóły, potrzebna by była blenda z prawdziwego zdarzenia żeby doświetlić, a taka domowa jak miałem to trochę za słabo, ew. trzeba by coś kombinowaC MOŻE Z WASTWAMI W PS-IE. a POZA TYM, ??
30 sekund roboty :
Wymaskowana tylko dla prawej strony twarzy warstwa "Poziomy"
Szary suwak na 1,85 czarny na 8 a biały na 238 - w każdym razie mniej więcej tak.
nie popełnienie błędu podczas robienia zdjęcia- blenda albo inne ustawienie modelki, inne żródła światła
Według mnie tu nie chodzi o naświetlenie zdjęcia ale o oświetlenie modelki.
Zresztą dlaczego nie możesz zrobić sobie portretu gdzie pól twarzy jest słabiej doświetlone?
Kto powiedział że musi być równo?
Fakt że moja rozjaśniona wersja może prezentuje się lepiej od oryginalnej, ale z drugiej strony jeśli zdjęcie ma słaby kadr jak to Twoje to nie ma sensu go ratować w Photoshopach.
Słabo skomponowany jest ten portret i to nad tym powinieneś popracować przede wszystkim...
W sumie to masz rację, postaram się coś pokombinować z kadrami na łikędzie ;-)) jak będę miał trochę czasu.
Nadszedł czas i na mnie, więc wstawiam trzy pierwsze portrety.
Mam nadzieję że czegoś nowego się dowiem i nauczę a że człowiek najlepiej się uczy na swoich błedach więc 8)
1.
2.
3.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Pierwsze miało być takie pomyłka w adresie
To idiotyczne że nie mogę edytować posta![]()
Ostatnio edytowane przez mirusiek ; 11-03-2010 o 18:12 Powód: Automerged Doublepost
Moje portfolio- zapraszam
Canon 50D +Sigma 17 - 50mm f/2.8 EX DC OS HSM+ 2 x YN-460 II + 3x RF 602 i na tym na razie skończyły się fundusze :eek:
Wydają mi się zbyt przeostrzone... Tło jakieś nieciekawe i na 3. mogło by być widoczne drugie oko. Na 2. można by bardziej rozchylić płaszcz i lekko przymrużyć oczy. Wizja taka, o.![]()
Moje portfolio- zapraszam
Canon 50D +Sigma 17 - 50mm f/2.8 EX DC OS HSM+ 2 x YN-460 II + 3x RF 602 i na tym na razie skończyły się fundusze :eek:
Witam wszystkich to moja pierwsza w życiu sesja dużo czytania przeglądania internetu i suchej teorii i pierwsza praktyka 430Ex plus softbox reporterski
zdjecia nie obrabiałem bo nie umiem co myślicie ?
![]()
Ostrosc z oka ucielka, a chyba tam miala byc?
Would?