Jakby co zapraszam na prv, choć oczywiście myślę, że co już mieliśmy powiedzieć to powiedzieliśmy (przynajmniej ja).
Fotki z serwera już usunięte. Szkoda, żeby wisiały tak długo, bo to są bardzo prywatne zdjęcia. Już wcześniej miałem poważny dylemat czy w ogóle zamieszczać. Absolutnie nie żałuję decyzji. Po przebrnięciu tego całego wątki i jeszcze jednego wątku autorstwa Allgsm widzę na co zwracać uwagę i że trzeba być jeszcze bardziej krytycznym. Zyskałem też sporo miejsca na dysku, bo wywaliłem masę zdjęć :-) Dzięki wszystkim. I proszę - o bardziej konstruktywne wypowiedzi w przyszłości.
Canon 5d mk3 | 6D | C15 fiśaj | C16-35L II | C35L | C50 1.4 | S85 1.4 | C70-200L 2.8 IS | 3xYN600EX-RT | YN-E3-RT | na M42 - Zenitar 50 1,7 | Jupiter 9 | CZ Jena 135 f3.5
Widzisz... Nie bolało
A ja dodam fotkę z innej beczki
.
CrazyEyesDogg Fota bardzo mi sie podoba, naprawde swietna ale ta miniaturka to jakas pomylka psuje cala duza fotke.
Micles zdradz mi prosze jak dokladnie przyswiecales fotografujac pania Darie S bo fotka jest moim zdaniem naprawde profi.
5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
Google: Precious-moment photography UK
To może to zestawienie wam się spodoba
.
fajnie jakby na lewym miała otwarte oczy. Dla mnie zdjęcia w dyptyku muszą się uzupełniać nawzajem :P
Rzeczywiscie z otwartymi oczami bylo by lepiej ale i tak mi sie podoba.
Doswietlales blenda?
5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
Google: Precious-moment photography UK
Ostatnio edytowane przez CrazyEyesDogg ; 09-07-2009 o 11:24
.
matowe? na pewno nie żaden podkład rozświetlający.. matowe cienie, dobry puder.. to wszystko
1. Baza matująca z silikonem (silikon zatrzymuje wydzielinę z twarzy by się nie tłuściła) - Dior Orchidea, MAC 'silikonowa baza matująca' , Sephora (w ostateczności)
2. Matujący podkład bez zawartości olejków i składników nawilżających (musi być gruby i ciężki) - MAC Studio Fix fluid; firmy Rimmel, Vichy, Estee Lauder, Kryolan mają też takie podkłady.
3. Puder matujący transparentny działający na zasadzie bibułek matujących ; można go nakładać warstwowo bo jest lekki - MAC Blot Powder, Inglot puder transparentny.
Oczywiście kolorystykę tych kosmetyków trzeba dobrać do cery/skóry i pokrywać nie tylko samą twarz a i co najmniej dekolt - tak by nie było wyraźnej granicy między skórą 'poprawianą' a obszarem już bez kosmetyków.
Powyższe detale podała moja dziewczyna-modelka-wizażystka ( www.anialaban-wizaz.maxmodels.pl )
A gdyby ktoś marudził "a tańszych kosmetyków to nie ma? " to poradzę że te podane warto kupić, bo mają dwie główne zalety. Po pierwsze - działają na pewno tak, jak mają działać (praktycznie brak obawy o spocenie/świecenie się modelki w czasie sesji) . Po drugie - są bardzo wydajne. Nie trzeba ich wiele zużywać na jedną sesję, więc cena przekłada się praktycznie na wiele miesięcy używania, co już nie wychodzi tak drogo.
Można oczywiście kupić dowolne, tańsze kosmetyki, tak jak można te same ujęcia zrobić kitem 18-55 zamiast 17-55 2.8 IS- mniej więcej taka różnica.