Strona 246 z 312 PierwszyPierwszy ... 146196236244245246247248256296 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 451 do 2 460 z 3111

Wątek: Pierwsze kroki z portretem prosze o wskazowki

Początki nałogu Awatar Malin
    Miasto
    Warszawa/Radom

Domyślnie

Bardzo dobre zdjęcia wychodzą u MMM. Co najlepsze, ekspozycja zmienia się proporcjonalnie do zmian na zewnątrz. Wtedy już chmury, późna i szybko zmieniająca się pogoda nie jest straszna. Zastanawiam się nad celem posiadania wyzwalaczy radiowych bez ettl...
    Regulamin pkt 8

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Malin Zobacz posta
    Bardzo dobre zdjęcia wychodzą u MMM. Co najlepsze, ekspozycja zmienia się proporcjonalnie do zmian na zewnątrz. Wtedy już chmury, późna i szybko zmieniająca się pogoda nie jest straszna. Zastanawiam się nad celem posiadania wyzwalaczy radiowych bez ettl...
    Radiowe wyzwalacze nawet bez ettl przydają się naprawdę bardzo często. Jedyne czego mi w nich brakuje to niemożność odpalenia lampy w trybie hss (ale to też da się obejść ).
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Dopiero zaczyna Awatar gregmaslowski

Domyślnie

Echh. Przewałkowałem się przez temat już jakiś czas temu. Teraz odświeżyłem kilka postów. Po jakimś czasie teoretycznych dywagacji i przemyśleń przyszedł czas na praktykę. Było trudniej niż myślałem - 133 zdjęcia. 83 poleciały z powodu nieostrości (czyżby sigma??). 17 poprawnych, a jedno do pokazu. Myślę, że jednak odrobiłem pracę domową.

jakieś tam canony

Pełne uzależnienie Awatar Loome
    Miasto
    Poznan

Domyślnie

wg mnie odrobiles prace domowa - bardzo ladnie

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

czy tylko u mnie kolory są jakieś dziwne (białka oczu takie zielonkawe)?
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Uzależniony Awatar ARN
    Miasto
    wieś pod Warszawą

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robgr85 Zobacz posta
    czy tylko u mnie kolory są jakieś dziwne (białka oczu takie zielonkawe)?
    cała twarz leci w zieleń...

Dopiero zaczyna Awatar Arko
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

No na pewno odrobiłeś ale godzę się z poprzednikami że uzyskałeś delikatny zielonkawy zafarb...ale ostrość bardzo ciekawa !!
    Canon EOS 400D; EF-S 18-55 f/3,5-5.6; EF 28 - 105 f/3.5-4.5 USM; EF-S 55-250 f/4-5,6 IS ; Speedlite 430 EX II ; Grip BG-E3; Szkiełka i pełna głowa pomysłów :]8)8)8)

Dopiero zaczyna Awatar gregmaslowski

Domyślnie

No właśnie cofam się w krokach i próbuję znaleźć co i jak. Na pewno jest to efekt PSucia. Wcześniej korzystałem z duetu UFRAW i Gimp. Teraz się przesiadłem na PSa. Faktem jest to, że zawaliłem na pewno sprawę konwersji na sRGB. Człowiek uczy się całe życie .

Mimo tych kolorowych dziwności jestem z siebie zadowolony (powinienem?) i dziękuję za zwrócenie uwagi.

jakieś tam canony

Uzależniony Awatar Biperek
    Miasto
    Augustów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gregmaslowski Zobacz posta
    Mimo tych kolorowych dziwności jestem z siebie zadowolony (powinienem?) i dziękuję za zwrócenie uwagi.
    A jakby tak nieco ciachnąć górę? Może to wina monitora, ale ja mam tam dużo prawie czarnego koloru, który (moim zdaniem) niczego nie wnosi.
    Pozdrawiam
    Marek/Biperek

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RAdoCanon Zobacz posta
    Bóg zapłać micles najlepiej niech Ci to w dzieciach wynagrodzi
    Lepiej w stałkach Dzieci będą później. Ostatnie zdjęcie : wszystko oprócz WB jest ok.

Strona 246 z 312 PierwszyPierwszy ... 146196236244245246247248256296 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów