Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3111

Wątek: Pierwsze kroki z portretem prosze o wskazowki

Mieszany widok

Uzależniony Awatar VanMurder

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta

Robimy pstryk i wychodzi takie:
    bomba!!!
    zrobiłem sobie taki przedłużacz z kabla telefonicznego taki jak Ty masz( do puki nie kupię nowego pocket wizard'a który obsługuje ETTL) - jeszcze nie miałem okazji przetestować w plenerze ale mam podobny softbox metr na metr - pytanko czy używasz dwóch dyfuzorów( mam na myśli wewnętrzny) i czy na speedlite nakładasz np jeszcze stoffen? bo sama 580ex dale bardziej spolaryzowane światło niz palnik studyjnej lampy.

pozdrawiam

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez VanMurder Zobacz posta
    czy na speedlite nakładasz np jeszcze stoffen? bo sama 580ex dale bardziej spolaryzowane światło niz palnik studyjnej lampy.
    Próbowałem stofena a nawet lightsphere jednak różnicy nie zauważyłem. Jedyne co robię to ustawiam lampę na kąt 24mm i ustawiam głowicę odpowiednio do orientacji softboxa pion / poziom. W softboxie jest oczywiście wewnętrzny dyfuzor.
    Tak na marginesie, to foto jest zrobione z włączonym h-sync i czasem migawki 1/5000s.
    Ostatnio edytowane przez MMM ; 26-04-2009 o 10:17

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Tak na marginesie, to foto jest zrobione z włączonym h-sync i czasem migawki 1/5000s.
    Trochę słabe miejsce na pytania techniczne, ale cóż...

Ma ktoś może jakąś stronkę z wynikami badań co do malejącej mocy lampy w trybie hss? Chodzi mi na przykład o coś takiego :

1/1, 1/250 : 100%
    1/1, 1/500 : 95%
    1/1, 1/5000 : 68%

Uprawnienia umieszczania postów