Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.
Ostatnio edytowane przez Artur79 ; 28-03-2009 o 21:40
Canon 40D | C 28-135mm f/3.5-5.6 | C 50mm f/1.4 | C 580 EX II | Eizo 2433W | Ubuntu 9.04/Win XP
Zauważyłeś że są nie ostre...takie blade?
tak. oba były w sumie prześwietlone i jak na razie to najlepsze co udało mi się z nich wyciągnąć, jakieś sugestie jak to inaczej poprawić w PS ?
Canon 40D | C 28-135mm f/3.5-5.6 | C 50mm f/1.4 | C 580 EX II | Eizo 2433W | Ubuntu 9.04/Win XP
nie ostre, za blade, kadry bym poprawil. pobaw sie troche kontrastem, na pewno da sie cos z nich wycisnac![]()
5dm2
Oba zdjęcie są "poprawnie naświetlone". Specjalnie użyłem cudzysłowia, bo poprawnie naświetlona klatka zależy od intencji fotografa. Ale pierwsza rzecz, na którą powinieneś zwrócić uwagę to kolor i naświetlenie skóry na twarzy. To miejsce jest najważniejsze! Druga rzecz to szara skóra, która w ogólne nie przypomina skóry. Jeśli robisz w RAWach to pobaw się jeszcze kontrastem i temp. barwową.
Regulamin pkt 8
Co jest nie tak z tym zdjęciem po za kadrowaniem?
Jestem użytkownikiem aparatów, obiektywów, lamp byłskowych marki Canon oraz statywu marki Manfrotto.
Modelka ma "brudny" nos i przepaloną reszte twarzy... może spróbuj bez czapki...?
450D.