Dzięki - przetestuję wieczorkiem. A znasz moze jakieś akcje do PS, których nie trzeba by było oddzielnie kupować?
Dzięki - przetestuję wieczorkiem. A znasz moze jakieś akcje do PS, których nie trzeba by było oddzielnie kupować?
5DII, 5D, 24L, 85L + dodatki.
Maciek Toliński
Polecam ksiazke Scoot Kelby "Obrobka cyfrowa fotografi" ,jest tam nawet opisane jak zmiekczyc skore ;-) Bez pluginow w 5 sekund, no moze w 2 minuty ;-)
http://www.tomaszgruszecki.com gg:1326595 Pozdrawiam.
a ja polecam rusell brown show. Chyba w jakimś ze swoich filmów tłumaczył jak poprawiać skórę.
Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...
z tego co zdołałem wyczytać - obejrzeć, wynika, że wszyscy robią to poprzez różne odmiany blura (gaussian, surface itp) i różny promień tego rozmycia, maskując warstwę rozmytą lub wymazująć ją w miejscach typu oczy itp.. Spodziewałem się tego wcześniej, natomiast myślałem że są jakieś bardziej wysublimowane metody na wygładzenie skóry... Jeszcze musze przetestować białą pończochę na obiektywie![]()
5DII, 5D, 24L, 85L + dodatki.
Maciek Toliński
A "Portrait Professional" probowales ? Tam ci tak wygladzi ,ze hej ;-)
http://www.tomaszgruszecki.com gg:1326595 Pozdrawiam.
Ja również polecam książkę Scotta. Co prawde nie będzie to trwało 5 sek czy nawet 2 minuty, ale przy dojściu w prawe zajmuje mi to około 5 minut na tablecie. Ja również zmiękczam delikatnie odszumiaczem Neat Image.
Też coś wrzucę, chociaż zdjęcia robię typowo hobbystycznie.
70-200L, podpięte do 350D.
Prosiłbym o słów kilka.
![]()
pierwsza sprawa fotka nie jest prawidłowo skonwertowana do przestrzeni sRGB, podejrzewam że była robiona w przestrzeni Adobe RGB i nie skonwertowana do sieci, stąd te przekłamania w kolorach i kontraście w różnych przeglądarkach...
zdjęcie bardzo dobre jako materiał wyjściowy do obróbkikadr bardzo nie przemyślany
- przy tak ostrym spojrzeniu w prawo, aż prosi się o poziom ...
co tu więcej pisać prościej jest pokazać - mam nadzieje że autor się nie obrazi, za grzebanie w jego zdjęciu i potraktuje to jako materiał edukacyjny ...
poniżej dwie wersje fotki po moich przeróbkach + PSD dla dociekliwych
pozdrawiam
V.
Ostatnio edytowane przez VanMurder ; 06-06-2008 o 08:48